FOLLOW US: facebook twitter

Το… ρεύμα «φούσκωσε» τον Ερύμανθο!

Ημερομηνία: 11-03-2022 | Συντάκτης:

-Διπλασιάστηκε το κόστος λειτουργίας του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Εκτός τροχιάς προϋπολογισμού κινείται πλέον ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ύδρευσης Ερυμάνθου, αφού η αλματώδης αύξηση του ρεύματος έχει οδηγήσει σε «παραφουσκωμένους» λογαριασμούς, διπλάσιους σε σχέση με πέρυσι.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης, ο λογαριασμός του Φεβρουαρίου έφτασε τις 160.000 ευρώ έναντι 80.000 πέρυσι, τονίζοντας ότι το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

«Τα φετινά οικονομικά δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι, οι λογαριασμοί είναι διπλάσιοι. Αν δεν αλλάξει κάτι, το καλοκαίρι θα έχουμε από 200.000 ευρώ και πάνε κάθε μήνα. Όπως καταλαβαίνετε, η σημερινή κατάσταση στις δύο ΔΕΥΑ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι μπορούν να καλύψουν αυτά τα ποσά. Μέχρι στιγμής ο Πύργος πληρώνει περίπου 84.000 ευρώ και η Ολυμπία 15.000 ευρώ, τα οποία πλέον όμως δεν φτάνουν», τόνισε.
Παράλληλα, ανέφερε στην Πρωινή ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση ακινήτου στο οποίο θα εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο θα μειώσει αισθητά το κόστος λειτουργίας στο Βασιλάκι. Το ακίνητο που θα νοικιαστεί έναντι ετησίου μισθώματος 6.980 ευρώ, είναι σε έκταση 26 στρεμμάτων στο Βασιλάκι και, αφού ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα φιλοξενήσει σύντομα την «πράσινη» εγκατάσταση.

«Με αυτήν την απόφαση στοχεύουμε να μειώσουμε τα έξοδα που αφορούν το κόστος λειτουργίας ώστε να καταφέρουμε να περιορίσουμε το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων, αλλά και πάλι η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της αύξησης στην τιμή του ρεύματος», ανέφερε ο κ. Κοτσώνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος