FOLLOW US: facebook twitter

Έτσι θα μπει τάξη στη Β. Ηλεία

Ημερομηνία: 10-07-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Ηλεία, Κοινωνία, Νέα

Η «Πρωινή»  παρουσιάζει την πρόταση του ΤΕΕ Ηλείας προς τον ανάδοχο εκπόνησης της μελέτης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου

-Ο πρόεδρος Χρ. Γεωργακόπουλος εξηγεί στην «Πρωινή» γιατί επιλέχθηκε η τρίτη πρόταση και ιεραρχεί τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την υιοθέτηση του τρίτου σεναρίου -από τα τέσσερα συνολικά- για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του βόρειου τμήματος του νομού προτείνει το ΤΕΕ Ηλείας προς την ανάδοχο κοινοπραξία, έπειτα από τη συλλογή και την επεξεργασία όλων των διαθέσιμων στοιχείων.

Το τρίτο σενάριο θεωρείται ενδιάμεσου βαθμού παρέμβασης και για αυτό αξιολογείται ως «ρεαλιστικό» από τον ανάδοχο, καθώς ενσωματώνει τις κατευθύνσεις του  υπερκείμενου σχεδιασμού.

Όπως εξηγεί στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας, Χρήστος Γεωργακόπουλος, βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της πρότασή τους, είναι η δρομολόγηση της κατασκευής του δρόμου που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο από το Κουνουπέλι ως τη Σπιάτζα.

«Ως απαραίτητο στοιχείο-συστατικό της πρότασης του ΤΕΕ αλλά και ταυτόχρονα ως το μέγιστο αναπτυξιακό έργο για την τουριστική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου που εξετάζεται στο ΕΠΣ είναι η κατασκευή και η ολοκλήρωση της Παραλιακής Οδού, η οποία ουσιαστικά συνδέει όλο το παραλιακό μέτωπο από το Κουνουπέλι έως την Σπιάτζα. Το έργο είναι εφικτό να έχει ολοκληρωθεί σε τρία με πέντε χρόνια, κατά συνέπεια αποτελεί κύριο οδικό άξονα ο οποίος δεν πρέπει να αγνοηθεί στην μελέτη του ΕΠΣ , σχέδιο που όπως έχει αναφερθεί θα ισχύει για πάνω από 30 χρόνια», επισήμανε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μαζί με τη χάραξη τουριστικών ζωνών η πρόταση του ΤΕΕ Ηλείας περιλαμβάνει την επέκταση και τη στήριξη της Γεωργικής Γης Υψηλής παραγωγικότητας, τον καθορισμό ζωνών ήπιας αγροτοτουριστικής ανάπτυξης με στόχο τη διασύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα, τον καθορισμό ζωνών προστασίας του περιβάλλοντος, επαναπλημμυρισμό λίμνης και άλλες παρεμβάσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

«Κρίσιμο παράγοντα στην ισορροπία δόμησης θα αποτελέσει ο καθορισμός οικισμών που δεν έχουν οριοθετηθεί με ή χωρίς πολεοδόμηση, η κατάργηση των ακτίνων των 800μ. και η επέκταση κρίσιμων για την περιοχή παραλιακών οικισμών οι οποίοι εμφανίζουν σημάδια κορεσμού.

Τεράστιας σημασίας αντικείμενο της μελέτης θα πρέπει να αποτελέσει ο καθορισμός ζωνών με χρήσεις χονδρεμπορίου (logistics)- αποθήκευσης και διανομής (ΚΑΔ), χρήσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν βρίσκουν χώρους υποδοχής αποτελώντας ταυτόχρονα σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ταυτόχρονα αναζητούνται χώροι βιοτεχνίας χαμηλής όχλησης όπως και περιοχές οι οποίες ενδεχομένως θα αποτελέσουν τον χώρο εγκατάστασης ΒΙΟΠΑ», τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος και συμπλήρωσε ότι μέχρι την εκκίνηση της διαδικασίας διαβούλευσης το ΤΕΕ θα υποβάλει συμπληρωματικά στοιχεία συμπλήρωσης (επιπλέον στοιχεία ζωνών, αρχιτεκτονικός σχεδιασμός) και ενίσχυσης της πρότασης με στόχο την επίτευξη της καλύτερης δυνατής λύσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot