FOLLOW US: facebook twitter

Το πνεύμα των Χριστουγέννων αγκάλιασε νωρίς τον Πύργο!

Ημερομηνία: 04-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με μουσικές, βεγγαλικά, κλόουν  και πολύ κόσμο η γιορτής της φωταγώγησης του Δέντρου στην κεντρική πλατεία το απόγευμα της Κυριακής

 

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων θα γιορτάσει η πόλη του Πύργου όλη την περίοδο των φετινών Χριστουγέννων.  Για πρώτη φορά η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε αρκετά νωρίς, το απόγευμα της Κυριακής πήραμε την πρώτη λαμπερή γεύση Χριστουγέννων σε ατμόσφαιρα γιορτινή, με κλόουν, συναυλία και βεγγαλικά, όπου απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι. Στην πλατεία έχει στηθεί και λειτουργεί για το κοινό και το Χριστουγεννιάτικο χωριό με το εντυπωσιακό καρουζέλ, το στεγασμένο παγοδρόμιο και πολλά άλλα παιχνίδια.

Ο Πύργος ακολουθεί ρυθμούς Ευρώπης αυτά τα Χριστούγεννα και όπως αποκάλυψε από τη σκηνή των εκδηλώσεων την Κυριακή το απόγευμα ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου, Νίκος Λαϊνόπουλος υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με συναυλίες και άλλες δράσεις που θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ άλλων, την ερχόμενη Δευτέρα θα παρακολουθήσουμε την παράσταση “Ο Γκάτσος που αγάπησα” με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη και το Μανώλη Μητσιά, τις επόμενες ημέρες τους String Demons, την Άννη Ονουφρίου και τη Σοφία Καμαγιάννη, ενώ στις 27 και 28 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί ο Στέφανος Κορκολής στον Απόλλωνα.

Η πρωτεύουσα της Ηλείας μπήκε νωρίς – νωρίς για τα καλά σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, έτσι όπως αρμόζει στην πόλη μας τις γιορτινές ημέρες. 23 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας, ενώ δίπλα του στέκουν ακόμα τέσσερα δέντρα στολισμένα ανάλογα.

Το μεγάλο πάρκο με τα παιχνίδια και το παγοδρόμιο ξεκίνησε και αυτό τη λειτουργία του και μάλιστα με στεγασμένους χώρους, για να μην χάνει κανένας τη διασκέδασή του λόγω βροχής ή κρύου. Εντυπωσιάζει το μεγάλο καρουζέλ που θυμίζει αντίστοιχα που υπάρχουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και ήδη γέμισε με κόσμο από την πρώτη στιγμή…

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Ο δήμαρχος της πόλης Γαβρίλης Λιατσής, με δύο από τους υπαλλήλους του δήμου που έχουν επιφορτιστεί με το έργο του Χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης – και όχι μόνο – τον Βασίλη Αθανασόπουλο και το Σάκη Γεωργόπουλο, μέτρησε αντίστροφα λίγο μετά τις εφτά το απόγευμα της Κυριακής παρουσία εκατοντάδων μικρών και μεγάλων και άναψε το μεγάλο δέντρο.

“Η αμοιβή του δημάρχου είναι τα χαμόγελα και η χαρά των παιδιών. Μάθαμε τα τελευταία χρόνια να μας χτυπάνε, να σηκωνόμαστε και να αγωνιζόμαστε. Δίπλα μου έχω δύο αφανείς εργάτες που αγωνίζονται κάθε μέρα για το καλό της πόλης μας” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λιατσής.

Την ίδια ώρα οι X-Saltibagos με κλόουν, ζογκλέρ και ακροβάτες έδιναν το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση παίζοντας με τα παιδιά, ενώ λίγο αργότερα ο Κωνσταντίνος Προκόπης με το Νικόχρηστο Λαμπαούνα ανέβηκαν στη σκηνή και ξεσήκωσαν το κοινό, αποδεικνύοντας πως μάλλον άδικα δεν συνέχισαν να βρίσκονται μέσα στο μεγάλο talent show «The Voice»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος