FOLLOW US: facebook twitter

Το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» δημιουργεί μια νέα Ελλάδα, με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση!

Ημερομηνία: 16-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Του Μισέλ Αμπου- Χαντμπα, Δικηγόρου- Στελέχους ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» είναι ο πρώτος κομματικός φορέας της χώρας που απάντησε στις προκλήσεις του σήμερα, παρουσιάζοντας ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης στη βάση της σοσιαλδημοκρατίας, ως «εργαλείο» ανάπτυξης στο ζοφερό τοπίο των πολύπλευρων κρίσεων που βιώνουν οι Έλληνες την τελευταία δεκαετία.

Ένα πρόγραμμα που θα κριθεί από τον Ελληνικό λαό στις επερχόμενες εκλογές, ένα πρόγραμμα που επιδιώκει τη μετάβαση στο μέλλον, μέσω μια δημοκρατικής νέας «αλλαγής»!

Βασικός στόχος μας είναι αυτός που διαχρονικά πρεσβεύει το  «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής»: να δείξουμε ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.

Το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» θέτει τις θεμελιώδεις βάσεις της παραγωγικής ανασυγκρότησης, προκειμένου να διασφαλιστεί μια μακροχρόνια συνοχή της κοινωνίας και συγχρόνως η χώρα συνολικά να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις διεθνείς προκλήσεις.

Η οικονομική, υγειονομική και γεωπολιτική κρίση των τελευταίων ετών δείχνει σε όλους το δρόμο. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι, ως κοινωνία, δεν έχουμε άλλα περιθώρια και αποτελεί μονόδρομο να επιτύχουμε τους  στόχους. Πρώτη μας αναμέτρηση είναι αυτή των Εθνικών εκλογών, όπου όλοι μας θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, δίνοντας έμφαση στη σοσιαλδημοκρατική μας προσέγγιση και στη νέα γενιά, που τόσο έχει πληρώσει τη δεκαετία των κρίσεων. 

Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» Νίκος Ανδρουλάκης αποτελεί το δικό μας Κοινωνικό Συμβόλαιο, πιάνοντας το νήμα από την εντολή, που μας έδωσαν έναν χρόνο πριν εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες με τη μαζική συμμετοχή τους στην εκλογή του.

Το μήνυμα για εμάς είναι ξεκάθαρο και δε χωρά καμιάς αμφισβήτησης: η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί και πρέπει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να μετατραπεί και πάλι σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων!

Η παράταξή μας καλείται να αναγεννηθεί, μέσω του δύσβατου δρόμου των ανατροπών και των ρήξεων, τόσο με το κακό της παρελθόν το οποίο κρίθηκε και συγκρίθηκε από την κοινωνία, αλλά και να βάλει τέλος στο τοξικό και ατελέσφορο δίπολο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» οφείλει να οδηγήσει τον τόπο σε μια νέα νικηφόρα και ελπιδοφόρα πορεία, να ριζώσει και πάλι στις ιστορικές του κοινωνικές βάσεις, να εκφράσει τις αγωνίες των αδύνατων συμπολιτών μας και να προσφέρει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Αυτό θα γίνει μέσω του νέου κοινωνικού συμβολαίου με κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, που φέρνει το πρόγραμμα διακυβέρνησης του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής».

Δίνοντας έμφαση σε θέματα που κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε θίξει και δεν είχε δώσει σαφείς πολιτικές απαντήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή κρίση, το δημογραφικό, η πανδημία, οι γεωγραφικές και κοινωνικές ανισότητες, εν μέσω μιας παγκόσμιας ενίσχυσης των δυνάμεων του ανελεύθερου καπιταλισμού.

Χρέος της Δημοκρατικής παράταξης είναι να διαμορφώσει τις νέες συνθήκες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες θα προστατεύουν τους πολίτες σε όλους τους τομείς.

Διότι αυτό αποτελεί και το DNA του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι μόνο μία ηθική δέσμευση, αλλά αποτελεί προϋπόθεση για την Ελλάδα του μέλλοντος!

Η κοινωνία διψά για τη μεγάλη και δημοκρατική νέα «Αλλαγή» και όλοι μας οφείλουμε να υπηρετήσουμε το πολιτικό μας σχέδιο, συγκρουόμενοι με κάθε συμφέρον, μικρό και μεγάλο, που κρατάει τη χώρα πίσω. Δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στις διαχρονικές αξίες της Δημοκρατικής παράταξης: Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Ισότητα, Αξιοκρατία, Διαφάνεια, Δικαιοσύνη, Ανθρώπινα και Κοινωνικά δικαιώματα, Δημοκρατία, Λογοδοσία.

Το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» δίνει τις απαντήσεις και τις λύσεις, σε όλα αυτά που προβληματίζουν σήμερα τους πολίτες, μέσω του νέου του προγράμματος:

– Για κοινωνική Δικαιοσύνη και πραγματική μείωση των ανισοτήτων!

– Για μια νέα γενιά που θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή!

– Για μια ανοιχτή κοινωνία χωρίς διακρίσεις!

– Για τη δημιουργία νέου παραγωγικού μοντέλου!

– Για πολίτες με φωνή, μέσα σε ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς!

-Για μια νέα Ελλάδα, με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση!

Στο «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» επιδιώκουμε αυτό το πρόγραμμα να αποκτήσει χαρακτηριστικά ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου. Με σύγχρονη πολιτική ταυτότητα, που αντιστοιχεί στις νέες απαιτήσεις της εποχής μας. Είναι η δική μας προοδευτική απάντηση, στις προσδοκίες του ελληνικού λαού και δέσμευση ευθύνης απέναντι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Με πρωταγωνιστή τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος