FOLLOW US: facebook twitter

Το παιχνίδι της κάλπης δεν έχει χαθεί

Ημερομηνία: 11-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Της Βούλας Κεχαγιά

Η µία εκδοχή είναι να κάθεται ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ µαζί µε την προοδευτική παράταξη και να µοιρολογούν πάνω από τα καµένα που άφησε στο πέρασµά της η πύρινη και ανεξέλεγκτη γλώσσα της Τασίας. Η άλλη εκδοχή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει άµεσα το σοκ και την οργή που προκάλεσε -πάνω σε µία οδυνηρή ήττα- η Χριστοδουλοπούλου και να διεκδικήσει την επικράτησή του στις εκλογές. Και ο Γ. Καµίνης ήταν, µέχρι τον Μάιο που παραιτήθηκε, υπάλληλος της Βουλής, ουδείς όµως ταράχτηκε. Το παιχνίδι της κάλπης δεν έχει χαθεί. Οχι γιατί το είπε ο Τσίπρας προσπαθώντας να τονώσει την τραυµατισµένη ψυχολογία του κοµµατικού του ακροατηρίου. Αλλά κυρίως γιατί τα πρώτα ευρήµατα των δηµοσκοπήσεων δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ µετά τις ευρωεκλογές εµφανίζει και αυξηµένη συσπείρωση αλλά και µία τάση αύξησης των ποσοστών του.

Ας αφήσει λοιπόν τη Νέα ∆ηµοκρατία, που ποιεί έκπληκτη την νήσσαν αναφορικά µε το διαχρονικά προκλητικό ζήτηµα των µετατάξεων (µολονότι έχει την πατέντα), να εκτίθεται ζητώντας διά των προβεβληµένων στελεχών της να µπει ένα τέλος στην υπόθεση των ρουσφετιών, κι ας ασχοληθεί µε την ουσία. Ο κόσµος διαθέτει και µνήµη και κρίση.

Η έρευνα λοιπόν της Metron Analysis δείχνει ολοφάνερα κάποιες τάσεις εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Σύµφωνα µε τον πολιτικό αναλυτή Στρ. Φαναρά, ο ΣΥΡΙΖΑ εµφανίζει µια εντυπωσιακή ανάκαµψη, ως ο ένας πόλος του δικοµµατισµού, κι αυτή η ανάκαµψη οφείλεται στο ότι εµφανίζεται ως ο κεντρικός εκφραστής της Aριστεράς και του προοδευτικού κόσµου απέναντι στον πόλο της ∆εξιάς. Οι τάσεις της πρώτης αυτής µέτρησης φανερώνουν πως ο διπολισµός θα ενισχυθεί στην πορεία προς τις κάλπες συµπιέζοντας τα µικρότερα κόµµατα, είτε αυτά που θα µπουν τελικώς στη Βουλή είτε αυτά που θα µείνουν εκτός. Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται από το στοιχείο πως η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ όχι µόνο δεν παραπέµπει στα ποσοστά προ των ευρωεκλογών (περί το 55%), αλλά πλέον φθάνει το 89,1% σε σχέση πάντα µε τα αποτελέσµατα της 26ης Μαΐου.

Πρακτικά λοιπόν το κυβερνών κόµµα έχει µία συµπαγή βάση πάνω στην οποία µπορεί να πατήσει για να ξεκινήσει επισήµως από σήµερα την προεκλογική του καµπάνια και να διεκδικήσει την καθιέρωσή του ως ο µεγάλος πόλος της Κεντροαριστεράς. Ας κάνει αυτό κι ας αφήσει τις όποιες «Τασίες» να λιάζονται και να ξεκουράζονται…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος