FOLLOW US: facebook twitter

Το όνειρο του… αντιδημάρχου!: Το μεγάλο «στοίχημα» στο δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 16-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η απλή αναλογική με την οποία θα διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το Μάιο του 2019, εισάγει νέα «ήθη» και νοοτροπίες στην εκλογική αναμέτρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού  μετά την περίοδο της αρχικής προσαρμογής και εξοικείωσης με το νέο εκλογικό σύστημα, οι «μνηστήρες» του δημαρχιακού θώκου ξεφυτρώνουν πλέον από παντού σαν τα μανιτάρια! Τα… απλά μαθηματικά , εφόσον πάρουν ένα ικανοποιητικό – έστω και μονοψήφιο- ποσοστό, μπορούν πολύ εύκολα πλέον να  βάλουν τους υποψηφίους σε πρώτη φάση μέσα στα δημοτικά συμβούλια,  να γίνουν το διαπραγματευτικό τους χαρτί και σκαλοπάτι- σκαλοπάτι με τις κατάλληλες συνεργασίες που ευνοούνται από την απλή αναλογική, να φτάσουν να διεκδικήσουν στην πορεία και ένα αξίωμα. Ποιο είναι αυτό; Μα εκείνο του αντιδημάρχου που θα παζαρέψουν μετά το ποσοστό που θα λάβουν την πρώτη Κυριακή.

Κάπως έτσι στο δήμο Πύργου, το εκλογικό τοπίο μετατρέπεται σε σταυρόλεξο για… δυνατούς λύτες, αφού η τράπουλα ανακατώνεται και οι υποψήφιοι πυκνώνουν επικίνδυνα, δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν στην τελική ευθεία και τα δάχτυλα των δύο χεριών! Βεβαίως άπαντες και μηδενός εξαιρουμένου, έχουν την φιλοδοξία να γίνουν δήμαρχοι και τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς αν η «κέντα» τους ευνοήσει μπορεί και να έχουν τέτοιες πιθανότητες, ωστόσο επειδή και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι μόνο ένας εξ αυτών θα ηγηθεί του δήμου Πύργου, «βολεύονται» και με ένα λιγότερο φιλόδοξο όνειρο αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο, εκείνο του… αντιδημάρχου! Το μεγάλο «στοίχημα» λοιπόν για το δήμο Πύργου στις δημοτικές εκλογές του 2019, δεν είναι το ποιος θα είναι ο δήμαρχος, αλλά ποιοι θα είναι οι… αντιδήμαρχοι! Και θα πρέπει να παραδεχθούμε και εμείς αλλά και όσοι υποψήφιοι και εν δυνάμει υποψήφιοι είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, αυτό που λέει η λαϊκή παροιμία « απλώνεις  τα πόδια σου όσο φτάνει το πάπλωμά σου» και ορισμένοι εξ αυτών γνωρίζουν προκαταβολικά ότι το… πάπλωμά τους δεν φτάνει ως την καρέκλα του δημάρχου! Η κατηγορία λοιπόν αυτή των υποψηφίων είναι εκείνη που θα ρίξει νερό στο κρασί της και θα «βολευτεί» συνειδητά η για την ακρίβεια θα καλοβολευτεί, με μια θέση αντιδημάρχου αν στο δεύτερο γύρο που θα παιχτεί το σκληρό πόκερ, κάνει έξυπνες για τον ίδιο συνεργασίες, με τον παράγοντα «κοινό καλό του τόπου» να περνά σε δεύτερη μοίρα. Γιατί για να μην γελιόμαστε, η απλή αναλογική για να πετύχει το σκοπό της, απαιτεί ώριμους και ευσυνείδητους «παίχτες» που θα πρέπει να μπορούν να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την προσωπική τους φιλοδοξία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί, όχι μόνο στο δήμο Πύργου, αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας, ειδικά στους μεγαλύτερους όπου θα υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι.

Στο δήμο του Πύργου έχουμε λοιπόν αυτή τη στιγμή 10 εν δυνάμει υποψηφίους… αντιδημάρχους που φέρουν τη σημαία του υποψηφίου δημάρχου, αλλά μέχρι αυτός να αναδειχθεί, ο δρόμος θα είναι πράγματι πολύ μακρύς, όπως και τα μαγειρέματα, τα παζάρια  και τα αλισβερίσια του δεύτερου κυρίως γύρου όπου θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι! Και στόχος μας βεβαίως δεν είναι να μειώσουμε κανέναν από τους υποψηφίους- αρκεί να μην ξεχνάει το… πάπλωμα-  ωστόσο η απλή αναλογική αλλάζει τα πάντα και κυρίως τον έως τώρα τρόπο της εκλογικής αναμέτρησης που είχαμε συνηθίσει και που από δω και πέρα, θα έχει σίγουρα πολλά- πολλά επεισόδια!  Και μάλλον δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα νέο δημοτικό συμβούλιο,  που θα έχει την εικόνα του…  Πύργου της Βαβέλ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος