FOLLOW US: facebook twitter

Το ολικό lock down «πάγωσε» την αγορά – Απογοήτευση, απελπισία, δυσαρέσκεια στον εμπορικό κόσμο της Ηλείας

Ημερομηνία: 05-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία
Απογοήτευση, απελπισία και δυσαρέσκεια προκαλεί στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο η απόφαση για το νέο λουκέτο.

Μετά την απογοητευτική περίοδο με το clickaway, το πολύαναμενόμενο άνοιγμα των καταστημάτων με το clickinside όχι μόνο δεν ήρθε αλλά επιλέχθηκε νέο «λουκέτο» φέρνοντας απογοήτευση και αντιδράσεις στους καταστηματάρχες και της Ηλείας.

Το νέο σκληρό lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου με σκοπό… το άνοιγμα των σχολείων, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο που αδυνατεί μετά από τόσους μήνες «άνοιξε-κλείσε» και χωρίς υποστήριξη, να ανταπεξέλθει.

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κανένας συντονισμός, τίποτα…Έχουμε πέσει μέσα στη θάλασσα και δε βλέπουμε πουθενά στεριά. Είναι χειρότερα και από το μνημόνιο!» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης.

Απογοήτευση, απελπισία και δυσαρέσκεια προκαλεί στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο η απόφαση για το νέο λουκέτο και όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, στις 9 το πρωί ανακοίνωναν ότι θα ανοίξουμε με παραλαβή από το κατάστημα και στις 11 ανακοίνωσαν λουκέτο. «Για όλους μας ήταν κεραυνός εν αιθρία. Παγώσαμε γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι και το τέλος μας… Με το clikaway ανακτήθηκε μόλις ένα 20% του περσινού τζίρου βάσει έρευνας που κάναμε και όλους αυτούς τους μήνες δεν στηριχθήκαμε από την κυβέρνηση. Τώρα μας ξανακλείνουν…» είπε και πρόσθεσε ότι προκύπτουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το νέο λουκέτο. «Τα κούριερ δεν μπορούν να ανταποκριθούν, οι παραγγελίες που είχαν γίνει δεν μπορούν να εκτελεστούν προκαλώντας διαμάχη με τους καταναλωτές. Υπήρχαν κλεισμένα ραντεβού για παραδόσεις και τώρα που μας έκλεισαν δε μπορούμε να τα παραδώσουμε για να μη μας γράψουν. Δυστυχώς για άλλη μια φορά το εμπόριο στοχοποιείται χωρίς λόγο. Όλες τις προηγούμενες μέρες βλέπαμε ότι δεν υπάρχει λοκνταουν  και όμως το μόνο που κλείνει είναι το εμπόριο. Και να σκεφτείτε από την Επιστρεπτέα 1,2,3,4 έπεσαν περίπου 43 εκ. ευρώ σε Πύργο και Αμαλιάδα και τα χρήματα τα πήραν 8.300 ΑΦΜ και μέσα σε αυτά είναι και ΑΦΜ που έχουν πάρει και από τις τέσσερις… Κάθε ΑΦΜ δηλαδή πήρε γύρω στα 830 ευρώ. Τι να πρωτοπληρώσει με τα 830 ευρώ; Τη ΔΕΗ, τα τηλέφωνα, τη ζημιά από τα κλεισίματα; Τι; Μόνο υποσχέσεις, δάνεια και αναστολές μόνο που κάποια στιγμή πρέπει να πληρωθούν. Είμαστε σε απόγνωση γιατί έχουμε επενδύσει τα λεφτά μας, έχουμε κλείσει χωρίς τη θέληση μας και ουσιαστικά το εμπόριο έχει στοχοποιηθεί. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κανένας συντονισμός, τίποτα…Έχουμε πέσει μέσα στη θάλασσα και δε βλέπουμε πουθενά στεριά. Είναι χειρότερα και από το μνημόνιο! Κοντεύομε να κλείσουμε ένα χρόνο «κλειστοί- ανοιχτοί» και το μόνο που έχουμε πάρει είναι υποσχέσεις. Μόνο που το εμπόριο δεν προχωρά με υποσχέσεις και θα…» δήλωσε ο κ. Ξανθούλης.

«Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να χάσουμε την περίοδο των εκπτώσεων» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης.

«Καταστροφή…»

Αιφνιδιασμένος δηλώνει και ο εμπορικός κόσμος στην Αμαλιάδα από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει αντί του ανοίγματος των καταστημάτων με το clickinside σε νέο λουκέτο. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης, εξέφρασε την απογοήτευση όλων για το νέο λουκέτο στα καταστήματα επισημαίνοντας πως σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χάσουν την περίοδο των εκπτώσεων που ξεκινά σε λίγες μέρες. «Ευελπιστούμε να ανοίξουν τα καταστήματα έστω και με ραντεβού, ένας –ένας πελάτης στις 11 Ιανουαρίου και να μη χάσουμε την περίοδο των εκπτώσεων που πλησιάζουν. Το clickaway ήταν αποτυχία και ιδιαίτερα για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Πραγματική καταστροφή αν σκεφτεί κανείς ότι ούτε 10% τζίρο σε σχέση με πέρυσι δεν έκαναν. Η απογοήτευση όλων είναι πολύ μεγάλη. Περιμένουμε με αγωνία τα νέα μέτρα…» κατέληξε.

Οι άνθρωποι της αγοράς ζητούν απεγνωσμένα από την κυβέρνηση στήριξη για να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος