FOLLOW US: facebook twitter

Το όχι του λαού

Ημερομηνία: 27-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα

Του Γεωργίου Θ. Ντοά, Δικηγόρου

Στις εκλογές ο λαός θα πει όχι σε αυτούς που κυβερνούν, σύμφωνα με το δόγμα του επιθετικού καπιταλισμού, δίνοντας προνόμια στους λίγους και βασανισμούς στους πολλούς, διαλύοντας την κοινωνία.

Στις  εκλογέςo λαός θα πει όχι σε αυτούς που τον έχουν οδηγήσει στους καιρούς της μετα-δημοκρατίας γενόμενοι επικίνδυνοι εκτροπείς της συνταγματικής τάξης, όπως καταδεικνύει και το μείζον θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο λαός θα πει όχι σε αυτούς που του συμπεριφέρονται ως να έχουν την πνευματική ιδιοκτησία επί του ψέματος, βομβαρδίζοντάς τον ακατάπαυστα με ρουκέτες ψευδολογίας.

Στις εκλογές ο λαός θα πει όχι σε αυτούς που οδήγησαν τη Χώρα στην πρώτη ευρωπαϊκή θέση της ακρίβειας των βασικών ειδών διατροφής, της ενέργειας και των καυσίμων.

O λαός θα πει όχι σε αυτούς που οδήγησαν τη Χώρα στην πρώτη ευρωπαϊκή θέση της φτώχειας των ανίσχυρων ομάδων, της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου της μικρομεσαίας τάξης και του κινδύνου φτωχοποίησης ακόμη και μεγάλων τμημάτων της μεσαίας τάξης.

Οι κυβερνητικοί ενόψει των εκλογών έχουν ήδη ξεδιπλώσει και ενεργοποιήσει πλήρως το σχέδιο και τη στρατηγική τους μέχρι το κλείσιμο της κάλπης.

Θα εξακολουθήσουν να επιτίθενται με μακιαβελική μανία, συχνότητα και ένταση εναντίον όποιου έχει και εκφράζει διαφορετική γνώμη για τα έργα τους.

Θα εξακολουθήσουν να χλευάζουν την ειλικρίνεια υμνολογώντας την υποκρισία, να κονιορτοποιούν τη λογική δοξάζοντας τον παραλογισμό, να κουρελιάζουν το δίκαιο και  ηθικό, θεσπίζοντας άδικους κι ανήθικους νόμους.

Θα εξακολουθήσουν να δίνουν στους μη έχοντες κουπόνια αγοράς τροφίμων, όπως οι αμερικανοί που μετά την κατοχή και τον εμφύλιο, μοίραζαν στους φτωχούς ψωμί και γάλα, για να μην πεθάνουν από την πείνα.

Ο λαός όμως γνωρίζει το τι πραγματικά συμβαίνει στη Χώρα, γνωρίζει τις αιτίες και τους υπεύθυνους για την τραγική κατάστασή της.

Αποδοκιμάζει μαζικά σύμφωνα με το αισθητήριό του και τη νόησή του, μια κυβέρνηση που έχει φθαρεί ανεπανόρθωτα στη συνείδησή του.

Αποδοκιμάζει μαζικά τους κυβερνητικούς που αυτοθαυμάζονται ως αυθεντικοί  φορείς του φωτεινού δημοκρατικούπνεύματος, ενώ το έχουν αιχμαλωτίσει στη φυλακή του σκοταδισμού τους.

Αποδοκιμάζει μαζικά μια κυβέρνηση ανατρεπτική των ιδανικών, των ιδεών, των αξιών, του πολιτεύματος.

Στις εκλογές ο λαός θα πει ναι σε αυτούς που θα υπερασπίσουν τη δημοκρατία από τις αδηφάγες ορέξεις του νεομεσαιωνικού δεσποτισμού και θα υπηρετήσουν το κοινωνικό κράτος δικαίου.

Στις εκλογές ο λαός θα πει ναι σε μια δημοκρατική κυβέρνηση που θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα οδηγήσει τη Χώρα προς την πρόοδο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος