FOLLOW US: facebook twitter

«Το Νοσοκομείο Πύργου πρέπει να κηρυχθεί άγονο!»

Ημερομηνία: 28-12-2022 | Συντάκτης:

Με «εντέλλεσθε» Παθολόγοι της Πάτρας και τα Χριστούγεννα στην Παθολογική του Πύργου

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου

Παραμονές Χριστουγέννων και η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου κλήθηκε για ακόμα μία φορά να εφημερεύσει με δανεικούς Παθολόγους από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Πάτρας, που επιστρατεύτηκαν την τελευταία στιγμή για να καλύψουν τις εφημερίες, καθώς «ξέμεινε» πάλι από γιατρούς! Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Παθολόγων της Πάτρας, που παρότι είχαν προγραμματισμένες τις εφημερίες τους στον «Άγιο Ανδρέα», στο ΠΓΝΠ και στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου, κλήθηκαν να μετακινηθούν στον Πύργο, ενώ στη θέση τους -για να μην μείνουν ακάλυπτοι οι δικοί τους ασθενείς- επιστρατεύτηκαν άλλοι Παθολόγοι… Και όλα αυτά, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, επειδή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνείται να κηρύξει «άγονο» το Νοσοκομείο της Ηλείας ώστε να υπάρξει ανταπόκριση γιατρών στις προκηρύξεις για προσλήψεις.

Με ρεπορτάζ της, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρεται στο σοβαρό αυτό ζήτημα, χαρακτηρίζοντας «γάγγραινα» την Παθολογική Κλινική του Πύργου, που για περισσότερο από ενάμιση χρόνο «τρώει» τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Πάτρας.

«Έχουμε προγραμματισμένες τις εφημερίες μας στο νοσοκομείο που εργαζόμαστε. Δεν είναι δυνατόν μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας να καλούμε με ‘’εντέλλεσθε’’ να πάω για εφημερία στον Πύργο σε μία κλινική με 80 ασθενείς τους οποίους δεν γνωρίζω, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι. Τι θεραπεία θα εφαρμόσω; Δεν είναι αυτό ιατρικά σωστά. Είναι κακή ιατρική κάθε μέρα να αλλάζει ο γιατρός που παρακολουθεί έναν ασθενή» ανέφερε στην «Πελοπόννησο» η Παθολόγος του Αγίου Ανδρέα κ. Βιβή Λουκοπούλου.

Η ίδια, όπως και άλλοι συνάδελφοί της δεοντολογικά αρνούνται να αφήσουν ακάλυπτους ασθενείς. «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μείνουν οι ασθενείς χωρίς γιατρό. Επίσης κατανοούμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Καρβέλης, ο οποίος οφείλω να πω ότι επικοινωνεί μαζί μας πριν πάρει την απόφασή του, συζητάει την κατάσταση και μας καλεί να βοηθήσουμε, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Ενάμιση χρόνο τώρα πηγαινοερχόμαστε στον Πύργο. Διαταράσσεται η ζωή μας, ο οικογενειακός μας προγραμματισμός και φυσικά μην ξεχνάμε τον κίνδυνο που υπάρχει σε αυτό τον δύσκολο δρόμο. Συνήθως πάμε δύο – δύο ώστε να είναι ο ένας ξεκούραστος και να οδηγεί στην επιστροφή, καθώς μετά από 24ωρη εφημερία δεν είσαι σε θέση να οδηγήσεις. Το Νοσοκομείο του Πύργου πρέπει να κηρυχθεί άγονο ώστε να μπορέσει να στελεχωθεί. Γιατί δεν το κάνει αυτό το Υπουργείο;» καταλήγει η κ. Λουκοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος