FOLLOW US: facebook twitter

 «Το Μυστικό της Νύχτας»: 1ο βραβείο καλύτερου βιβλίου φαντασίας για τον Ηλείο εκπαιδευτικό Στάθη Σπυρόπουλο

Ημερομηνία: 27-10-2023 | Συντάκτης:

Τον τίτλο του Καλύτερου βιβλίου Φαντασίας Έλληνα συγγραφέα που κυκλοφόρησε το 2022, κατέκτησε ο Ηλείος  συγγραφέας και εκπαιδευτικός  Στάθης Σπυρόπουλος  με την πρώτη θέση στα Βραβεία Everlies 2022 με το βιβλίο του «Το Μυστικό της Νύχτας» των εκδόσεων «Momentum»,. Ο Στάθης Σταυρόπουλος με καταγωγή από την Βάρδα, φαρμακοποιός και εκπαιδευτικός, κατοικεί την Αμαλιάδα και είναι εκπαιδευτικός στο  Πρότυπο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

 «Το Μυστικό της Νύχτας»  είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας,  το πρώτο μέρος της τριλογίας «Η Αδελφότητα των Κυκλώπων», το οποίο ψηφίστηκε από το αναγνωστικό κοινό, γι αυτό και ξεχώρισε στο Fantasy Festival, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, όπου πραγματοποιήθηκε και η διοργάνωση για τα βραβεία Everlies 2022.

Ο ίδιος ο συγγραφέας, με μια ανάρητσή του φβ σημειώνει: «Η δική σας αγάπη και αγκαλιά με την οποία τυλίξατε ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ Editions Momentum μας έβγαλε νικητές! Σας ευχαριστώ από τα βάθη τις καρδιάς μου! Να είστε καλά και να ονειρεύεστε πάντα νύχτες φωτεινές με πολλά, αλλά ενδιαφέροντα μυστικά!»

Η υπόθεση του βιβλίου

Ξεκινώντας τις σπουδές του, ένας νεαρός φοιτητής της Φαρμακευτικής έκπληκτος διαπιστώνει ότι ο σκύλος του τραβάει το ενδιαφέρον ενός εκκεντρικού καθηγητή Βιολογίας. Χωρίς να το καταλάβει, η ζωή του περιπλέκεται ανάμεσα στη… Θεογονία του Ησιόδου και τη Φυσική Επιλογή του Δαρβίνου, και η μία ανατροπή ακολουθεί την άλλη… Με οδηγό την ελληνική μυθολογία, το ένστικτό του και τους ανθρώπους μιας μυστικής αδελφότητας, θα ξεκινήσει μια περιπέτεια που θα εξελιχθεί σε ένα κυνηγητό από πόλη σε πόλη και από την Ελλάδα στην Ιταλία, με απρόσμενους συμμάχους αλλά και επικίνδυνους εχθρούς. Ένα όνειρο-γρίφος θα του δώσει το κλειδί ενός πανάρχαιου μυστικού, για να ανακαλύψει πως οι θεοί και τα τέρατα των αρχαίων ελληνικών μύθων σημαίνουν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσε ποτέ να φανταστεί…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot