FOLLOW US: facebook twitter

Το Μουσείο Κοτσανά προτάθηκε για «Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς 2019″

Ημερομηνία: 20-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”78555″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Μεγάλη διάκριση η υποψηφιότητά του ανάμεσα σε 40 Μουσεία από 17 χώρες

 

Το Μουσείο Κοτσανά προτάθηκε ως «Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς 2019» από το European MuseumForum (EMF). Το European Museum of the YearAward (EMYA) θεσπίστηκε το 1977 και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο να βραβεύει, σε ετήσια βάση, την καλύτερη μουσειακή πρακτική στην Ευρώπη και να ενθαρρύνει τις καινοτόμες δράσεις στην κοινωνία των Μουσείων. Το βραβευμένο Μουσείο εκθέτει για ένα έτος το περίφημο γλυπτό του Χένρυ Μουρ «Το αυγό».

Φέτος, 40 Μουσεία από 17 χώρες συμμετέχουν στο σημαντικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό European MuseumForum (EMF).

Τα βραβεία θα ανακοινωθούν σε τελετή, η οποία θα λάβει χώρα από τις 23 έως 25 Μαΐου στο Serajevo της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, σε μία μεγάλη τελετή στο Παιδικό Μουσείο Πολέμου (WarChildhoodMuseum), όπου τα υποψήφια Μουσεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο και τον σκοπό τους.

Έτσι, άλλη  μία σημαντική διεθνής διάκριση για το Μουσείο Κοτσανάέρχεται να προστεθεί στις βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις που έχει ήδη αποσπάσει στα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας του.

Η λειτουργία του Μουσείου στην Αθήνα (Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι), από τις 8/1/2018, ολοκληρώνει το τρίπτυχο του Μουσείου Κοτσανά που λειτουργεί ήδη στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία και το αλληλοσυμπληρούμενο πανόραμα του μοναδικού τεχνολογικού θαύματος της αρχαιότητας.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot