FOLLOW US: facebook twitter

Το μεγάλο πλιάτσικο

Ημερομηνία: 01-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται να δοθεί η τελική μάχη μεγάλων ξένων funds που δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, ο οποίος θα παίρνει από πλειστηριασμούς σπίτια ευάλωτων δανειοληπτών και θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν να μένουν στην κατοικία για 12 χρόνια, πληρώνοντας ενοίκιο, που εν μέρει θα επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το σχέδιο για τη δημιουργία του Φορέα «σέρνεται» από την εποχή που ο Χρήστος Σταϊκούρας εισηγήθηκε τον νέο πτωχευτικό νόμο.

Τα νέα δεδομένα, όμως, που έχουν διαμορφωθεί μετά τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο θεσμικό πλαίσιο από τον Κωστή Χατζηδάκη  αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι ο Φορέας θα αγοράζει τις κατοικίες με μεγάλη έκπτωση, 30%, έναντι της τιμής εκκίνησης του πλειστηριασμού.

Η δεύτερη αλλαγή ήταν ότι εξισώθηκε το φορολογικό καθεστώς του Φορέα με αυτό των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητα, οι οποίες, ως γνωστόν, είναι ουσιαστικά αφορολόγητες.

  • Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα επιθυμούσαν και άλλες αλλαγές ευνοϊκές για τον Φορέα, όπως θα ήταν μια αύξηση του επιδόματος στέγασης (σήμερα είναι 70 – 210 ευρώ),  ή η παροχή κάποιων κρατικών εγγυήσεων. Ακόμη και χωρίς πρόσθετες αλλαγές, όμως, το νέο πλαίσιο αποτελεί βούτυρο στο ψωμί τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot