FOLLOW US: facebook twitter

«Το μαγικό πιάνο» ένας ύμνος στη μουσική…

Ημερομηνία: 30-05-2024 | Συντάκτης:
Η Ευγενία Χριστοπούλου με την μητέρα και τις αδελφές της

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου, του παραμυθιού για παιδιά, της Ευγενίας Χριστοπούλου στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Στροφή στον κόσμο του παιδικού παραμυθιού, έκανε η ποιήτρια Ευγενία Χριστοπούλου που μετά από τρεις ποιητικές συλλογές, περνά πλέον στη σφαίρα του παιδικού βιβλίου. Έτσι, την Τρίτη το απόγευμα παρουσίασε στον κατάμεστο από χώρο με γονείς και παιδιά, της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου, το νέο της βιβλίο, το παραμύθι «Το μαγικό πιάνο» από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού».

Για το νέο βιβλίο της Ευγενίας Χριστοπούλου μίλησαν ο Γιάννης Νικολόπουλος, λογοτέχνης και Πρόεδρος του ΕΣ της Βιβλιοθήκης, η Έλενα Σοφιανοπούλου, παιδαγωγός και η ίδια η συγγραφέας Ευγενία Χριστοπούλου., ενώ τον  συντονισμό  της εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Νίκη Κατσιάπη.  

Στην διαδραστική αυτή παρουσίαση που αγκάλιασαν με θέρμη οι μικροί της φίλοι και η οποία πραγματοποιήθηκε στην όμορφη βεράντα της Βιβλιοθήκης που είναι υπέροχα διακοσμημένη και κατάλληλη για παιδαγωγικές εκδηλώσεις, τα παιδιά μαζί με την συγγραφέα και την παιδαγωγό Έλενα Σοφιανοπούλου, έκαναν χειροτεχνίες, ζωγράφισαν, μίλησαν για μουσική, και ταξίδεψαν μέσα από το βιβλίο στον κόσμο των παραμυθιών. 

Παράλληλα γεύτηκαν κεράσματα και πήραν δώρα συμμετέχοντας στις κληρώσεις που έγιναν. Ήταν μια πραγματική γιορτή για τα παιδιά που επιστράτευσαν την δημιουργικότητά τους  και την φαντασία τους με αφορμή «το μαγικό πιάνο». Στην συνέχεια υπέγραψε το βιβλίο της για όλους τους μικρούς της φίλους.

«Η κόρη μου ήταν η έμπνευσή μου»

Η Ευγενία Χριστοπούλου ιδιαίτερα συγκινημένη από την αποδοχή και την μαζική προσέλευση στην παρουσίαση, τόνισε  μιλώντας στην «Πρωινή» ότι το  συγκεκριμένο παραμύθι που αφηγείται για ένα «μαγικό πιάνο», το εμπνεύστηκε από την κόρη της και το αφιερώνει σε όλα τα παιδιά.

« Την ιστορία που αφηγούμαι, την εμπνεύστηκα  πριν από έξι χρόνια, όταν η κόρη μου Ελένη- Κυριακή- άλλωστε γι αυτό ονόμασα και την ηρωίδα του βιβλίου Κυριακή-  ξεκίνησε για πρώτη φορά να πηγαίνει στο ωδείο και να μαθαίνει πιάνο. Όταν λοιπόν διαπίστωσα πόσο θετική επίδραση είχε πάνω της η μουσική και πόση γαλήνη της χάριζε, άρχισα να γράφω αυτό το παραμύθι θέλοντας να παρουσιάσω τα πλεονεκτήματα της μουσικής και την θετική αύρα που δημιουργεί στα παιδιά..  

Στην ουσία « το μαγικό πιάνο» υποκινεί νοερά τους μικρούς αναγνώστες να ασχοληθούν με τη μουσική και το μουσικό όργανο που τους ταιριάζει. Το παραμύθι παρέμεινε από τότε στο συρτάρι και όταν το έστειλα σε έναν λογοτεχνικό διαγωνισμό για παιδιά στις Εκδόσεις «Συμπαντικές Διαδρομές»,  βραβεύτηκε και εκδόθηκε. Και πραγματικά νοιώθω πολύ χαρούμενη γι αυτό, γιατί από την αρχή είχα πιστέψει σε αυτό το βιβλίο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος