FOLLOW US: facebook twitter

Το φθινόπωρο ξεκινά η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι Κατακόλου

Ημερομηνία: 02-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Εντός των επόμενων 40 ημερών η υπογραφή της σύμβασης

Το φθινοπώρο αναμένεται να ξεκινήσει η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κατακόλου, καθώς ο χρόνος απαιτείται για τα υπολειπόμενα στάδια μέχρι την υπογραφή της σύμβασης είναι οι επόμενες 40 ημέρες, σύμφωνα με την απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, στη σχετική επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Μπράμου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε συνοπτικά σε όλα τα στάδια της εξέλιξης του έργου, σημειώνοντας ότι η καθυστέρηση που διαπιστώθηκε, οφείλεται στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της σύμβασης, λόγω του ότι εμπλέκονται αρκετές υπηρεσίες σε κάθε στάδιο.

Όπως τόνισε, στην προσυμβατική διαδικασία υπήρξε συνεργασία και ελήφθησαν αποφάσεις συναρμοδίων οργάνων που δεν είναι όργανα ή υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και άλλων φορέων, όπως του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, το οποίο συμμετέχει ως κύριος του έργου και με οικονομική συμμετοχή και ως εκ τούτου θα έπρεπε να συνοδεύονται όλες οι πράξεις του από ανάληψη δαπάνης, έγκρισης προϋπολογισμού, αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, έλεγχος νομιμότητας αυτών, καθώς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, από την οποία έγινε ο έλεγχος νομιμότητας όλων των πράξεων της Οικονομικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ. Πύργου, με χρόνους που έφτασαν και στο δίμηνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο       έλεγχος νομιμότητας της κατακυρωτικής απόφασης από τον ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης  αναρτήθηκε στη Διαύγεια μόλις στις 15 Ιουνίου.

Καθυστέρηση υπήρξε και στην επταμελή Επιτροπή διαγωνισμού, που αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες Δήμων – Περιφέρειας, εκπροσώπους φορέων (ΠΕΔ, ΤΕΔ, εκπρόσωποι εργοληπτικών επιχειρήσεων) καθώς έπρεπε λόγω εκλογών να αντικατασταθεί ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ. Στην όλη διαδικασία εμπλέκεται και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή που ενημερώνεται μέσω του ΟΠΣ για όλη την προσυμβατική διαδικασία ώστε στις 5-6-2020 να εγκρίνει το σχέδιο της σύμβασης.

Πιστεύουμε ότι έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση της  διαδικασίας, μέσα στα όρια και τους περιορισμούς (στάδια και προθεσμίες)  που θέτει το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής Δημοσίων Έργων και η συνεργασία όλων των φορέων που συμμετέχουν θεσμικά στη προσυμβατική διαδικασία του έργου και αυτό αποτυπώνεται στο συνημμένο πίνακα που αναλυτικά αναγράφει όλα τα βήματα που απαιτούνται από την έναρξη της διαδικασίας ένταξης του έργου μέχρι σήμερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος