FOLLOW US: facebook twitter

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Ημερομηνία: 19-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής Παντελής Παντελόγλου εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA)

Μια σημαντική διάκριση, που αποτυπώνει τη διεθνή αναγνώριση και καταξίωσή του, επεφύλαξε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους η Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) εκλέγοντας με μεγάλη πλειοψηφία τον αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του Παντελή Παντελόγλου στο Διοικητικό Συμβούλιό της με εξαετή θητεία.

Είναι η δεύτερη φορά που το Φεστιβάλ Ολυμπίας εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ECFA καθώς είχε προηγηθεί η συμμετοχή σε αυτό του Δημήτρη Σπύρου από το 2007 έως το 2013. Σημειώνεται ότι ο μεγάλος και πολύ δραστήριος αυτός οργανισμός ιδρύθηκε το 1988, αριθμεί ως μέλη περισσότερα από 150 φεστιβάλ και άλλους φορείς από 41 χώρες και έχει ως βασική αποστολή τη διάδοση ταινιών υψηλής ποιότητας για παιδιά και νέους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Ο Παντελής Παντελόγλου σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στην Αθήνα κι έκανε μεταπτυχιακό με θέμα «Κοινωνικός Αποκλεισμός και Μειονότητες». Εργάζεται στον τομέα των οπτικοακουστικών, του κινηματογράφου και του θεάτρου από το 2003 σε διάφορες δημιουργικές και οργανωτικές θέσεις. Με το Φεστιβάλ Ολυμπίας συνδέεται από το 2011, έχοντας εργαστεί για την επιλογή ταινιών, τα έντυπα, τις μεταφράσεις και τις διεθνείς σχέσεις και ανταλλαγές του θεσμού, ενώ από το 2017 είναι αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής.

Εύφημη Μνεία στο «Βανκούβερ»

Εξ άλλου στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, την εμβληματική Berlinale που πραγματοποιήθηκε από 10 έως 20 Φεβρουαρίου και στην οποία το Φεστιβάλ Ολυμπίας εκπροσωπήθηκε από τον Παντελή Παντελόγλου και τον επιμελητή προγράμματος Γιώργο Σπύρου, υπήρξε άλλη μια σημαντική ελληνική διάκριση: Η ταινία “Βανκούβερ” της Άρτεμης Αναστασιάδου κέρδισε Εύφημη Μνεία στο τμήμα Kplus με ταινίες που απευθύνονται σε παιδιά μέχρι 13 ετών. Σημειώνεται ότι η Άρτεμις Αναστασιάδου, παρουσίασε το σχέδιό της για τη συγκεκριμένη ταινία το 2019 στον Πύργο, στο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab που οργανώθηκε από το Φεστιβάλ Ολυμπίας στο πλαίσιο της 22ης διοργάνωσής του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος