FOLLOW US: facebook twitter

Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά

Ημερομηνία: 26-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη 2023

Την Εργατική Πρωτομαγιά τιμά το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, διοργανώνοντας την 1η Μάη ημέρα Δευτέρα στις 9 το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Παράλληλα στέλνει το δικό του μήνυμα:

‘Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, το παγκόσμιο σύμβολο των εργατικών λαϊκών αγώνων εμπνεόμενοι από τους αγώνες της εργατικής τάξης όλου του κόσμου. Τιμάμε όλους αυτούς που με τους ηρωικούς αγώνες και την αυτοθυσία τους, από το Σικάγο του 1886 έως τον Μάη του ‘36 στη Θεσσαλονίκη, από την Καισαριανή και τους 200 εκτελεσμένους την Πρωτομαγιά του ’44 έως και σήμερα, όρθωσαν το ανάστημα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της τάξης μας και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους με όλη την εργατική τάξη που θα βρίσκεται στις διαδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Την 1η Μάη, σε κάθε χώρο δουλειάς, βάζουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που με πρόσχημα την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, βάζουν τη ζωή μας στο ζύγι κόστους – οφέλους. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πλέον καλά ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι μια απάτη ώστε να συνηθίσουμε την δουλειά χωρίς δικαιώματα , την υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας, τη ζωή με pass και καλάθια. Θέλουν τον λαό υποταγμένο κάτω από την ανάγκη της φτώχειας και τον φόβο να μην βγει η λαϊκή περιουσία στο σφυρί ως βορά , στα κοράκια των funds και των τραπεζών. Θέλουν να θρηνήσουμε σιωπηρά, χωρίς αντίδραση τους νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών, στους χώρους δουλειάς, στα διαλυμένα νοσοκομεία.

Ο μοναδικός δρόμος είναι η συλλογική δράση και αντίσταση στα σχέδια εργοδοτών και κυβερνήσεων με οργάνωση στα συνδικάτα και τα σωματεία μας, κόντρα στον συμβιβασμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό που στα πλαίσια του «κοινωνικού εταιρισμού» έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να τους κρατήσει με τα κεφάλια κάτω και μακριά από διεκδικήσεις ενάντια σε όσους καταστρατηγούν τη ζωή και τα δικαιώματά. Συνεχίζουμε τον αγώνα που δεν μπορεί να έχει άλλη προοπτική πέρα από το να στοχεύει στον πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή τον καπιταλισμό.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:00πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος