FOLLOW US: facebook twitter

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα μείνει αναπάντητο»

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας στην απεργία της Πέμπτης- Συγκέντρωση τις 9.30 π.μ. στην πλατεία Αγ. Αθανασίου

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Αγίου Αθανασίου απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας. Με ανακοίνωση του επισημαίνει: «Την Τετάρτη 8 Μάρτη και στην Αμαλιάδα και πανελλαδικά απαιτήσαμε να μην υπάρχει καμία ανοχή καμία συγκάλυψη στο έγκλημα. Κατήγγειλαμε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που διαχρονικά υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις. Απαίτησαμε φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες και μέτρα ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας. Αναδείξαμε ότι ΤΩΡΑ είναι ώρα για αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα. Έχουμε χρέος σε όλα τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη να δικαιωθεί η μνήμη τους. Ιδιαίτερα στη μνήμη του συναδέλφου μας από την Αμαλιάδα του Γιώργου Κουτσούμπα που πλήρωσε και αυτός με τη ζωή του τις εγκληματικές ευθύνες κράτους και εργοδοσίας. Δεν τον ξεχνάμε και θα συνεχίσουμε μέχρι να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που ευθύνονται.

Γιατί για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Καλούμε τον εργαζόμενους να μην ανεχθούν άλλο να παίζεται η ζωή τους κορόνα γράμματα για τα κέρδη των εργοδοτών. Να μπουν στην μάχη με τα συνδικάτα τους, με το λαό και τη νεολαία για να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες της ασφάλειας της ζωής μας και όχι σύμφωνα με τα κέρδη τους.

Την Πέμπτη απεργούμε για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν στήσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.
Από τώρα κιόλας να μη χαθεί καμία ώρα, καμία στιγμή! Καλούμε όλο το λαό της Αμαλιάδας, ιδιαίτερα τους μαθητές και τη νεολαία της περιοχής μας να συμμετέχει στη συγκέντρωση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος