FOLLOW US: facebook twitter

Το δημοτικό σχολείο Επιταλίου συμμετέχει με αφίσα σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Ημερομηνία: 07-10-2024 | Συντάκτης:

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2024

Μέρος σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό, θα λάβει η αφίσα του Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου που δημιούργησαν μαθητές του σχολείου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών που καθιερώθηκε και εορτάστηκε την 26η Σεπτεμβρίου. Για τον φετινό εορτασμό επιλέχθηκε μία λέξη που είναι επίκαιρη όσο ποτέ, η λέξη “ειρήνη”.

Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών του Δημοτικού σχολείου Επιταλίου  Θεώνης Βεσκούκη, καθηγήτριας Γαλλικών και  Αθηνάς Τζουρμέτη, καθηγήτριας Αγγλικών οι μαθητές και μαθήτριες ζωγράφισαν για την πολυγλωσσία και για την ειρήνη και συνέθεσαν με τα έργα τους μια αφίσα για να παρουσιαστεί στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Η αφίσα περιλαμβάνει τις ζωγραφιές των μαθητών/τριών των τάξεων Γ’, Δ’, και Στ’, όπως και συννεφόλεξα με την σημαία και τα σύμβολα της ειρήνης. Η λέξη “ειρήνη” παρουσιάζεται σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες στις οποίες οι μαθητές/τριες έμαθαν να την προφέρουν. Η αφίσα θα λάβει λοιπόν  μέρος σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Θα υπάρξουν βραβεία για τις 5 πιο δημιουργικές συμμετοχές ενώ έως και 30 από τις αφίσες θα εκτίθενται με υπερηφάνεια στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών!

Παράλληλα οι μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε’ και Στ’ παροτρυνθηκαν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό για το σχέδιο που θα κοσμεί το μπλουζάκι της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2025.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot