FOLLOW US: facebook twitter

«Το Αριστούργημά μου» από τις Κινηματογραφικές βραδιές την Τρίτη 25/02 στον Απόλλωνα

Ημερομηνία: 24-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές διοργανώνουν αυτήν την Τρίτη 25  Φεβρουαρίου, στις 20:45  μ.μ στο Θέατρο “ΑΠΟΛΛΩΝ” την προβολή της δραματικής κομεντί «Το Αριστούργημά μου» Mi Obra Maestra  σε σκηνοθεσία Γκαστόν Ντιπράτ

Υπόθεση:

Ο Αρτούρο, ένας πετυχημένος ιδιοκτήτης γκαλερί τέχνης, και ο Ρέντζο, ένας ταλαντούχος αλλά παρακμιακός ζωγράφος, είναι φίλοι από τα παλιά αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν να λογομαχούν μεταξύ τους. Μια μέρα, ο Αρτούρο βρίσκει τη λύση όλων των προβλημάτων τους, αλλά το σχέδιο που έχει συλλάβει αποδεικνύεται πιο τρελό και ριψοκίνδυνο από ό,τι περίμεναν αρχικά.

Η μαεστρία των Ντουπράτ έγκειται στο ότι οι Αρτούρο και Ρένζο είναι αστείοι, αλλά τρισδιάστατοι χαρακτήρες, γραφικοί, παράξενοι και ταυτόχρονα αληθινοί και ευάλωτοι. Κι όταν η ταινία τραβήξει από το μανίκι την πρώτη σεναριακή ανατροπή της, το ενδιαφέρον μας παραμένει συγκεντρωμένο στην ανανεωμένη σχέση τους, η οποία βάζει απλά μα επώδυνα ερωτηματικά για τη φιλία, την ανθρωπιά και την ατομική ευθύνη.

Το «Αριστούργημά μου» βλέπεται με μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης χημείας που χτίζουν μεταξύ τους οι Guillermo Francella και Luis Brandoni, με μια δυναμική στην οποία το πάνω χέρι αλλάζει συνεχώς και με τη συμβατική αλληλεπίδραση τύπου «αυθορμητισμός εναντίον ψυχραιμίας» που υπάρχει στις περισσότερες ταινίες που στηρίζονται σε ένα ετερόκλιτο ντουέτο να ανατρέπεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΚΑΣΤ: Λουίς Μπραντόνι, Γκιγέρμο Φρανσέγια, Ραούλ Αρέβαλο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100′


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος