FOLLOW US: facebook twitter

«Το ανθρώπινο σώμα στη γλυπτική από την προϊστορία μέχρι σήμερα»

Ημερομηνία: 23-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Διάλεξη του διακεκριμένου Γλύπτη Γιώργου Χουλιαρά την Κυριακή
στο Κτήμα Μερκούρη

Διάλεξη του διακεκριμένου Γλύπτη κ. Γιώργου Χουλιαρά, Ομ. Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με θέμα «Το ανθρώπινο σώμα στη γλυπτική από την προϊστορία μέχρι σήμερα» διοργανώνει το Κτήμα Μερκούρη. Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση- διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Εκδηλώσεων  του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τον ομιλητή θα προλογίσει η Ιστορικός Τέχνης κυρία Μαρία Σφενδουράκη η οποία και θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση της δουλειάς του.

Η γλυπτική του Γιώργου Χουλιαρά κατανοείται στο πλαίσιο της  γλυπτικής αντίληψης που άρχισε να διαμορφώνεται κατά τον εικοστό αιώνα στα κινήματα του μοντερνισμού. Μπολιασμένη με στοιχεία ελληνικότητας και με καθαρή, αμιγώς γλυπτική γλώσσα,  μεταφέρει διαχρονικές πλαστικές αξίες, σε ένα προσωπικό  ιδίωμα  που εκφράζει τον σύγχρονο άνθρωπο και την  εποχή του. Αποδίδει αφαιρετικά ή αναπαραστατικά τα θέματα της πάντα με σεβασμό  στο υλικό και  με έμφαση στην οργάνωση της σύνθεσης.

Με το έργο του ο Γ. Χουλιαράς  ανοίγεται σε όλη τη γκάμα και τις δυνατότητες της γλυπτικής περνώντας, από  το μικρό γλυπτό, στη μεγάλη κλίμακα   του δημόσιου χώρου της πόλης και από τη συνεργασία με σημαντικούς αρχιτέκτονες για τη δημιουργία και ένταξη γλυπτών σε αρχιτεκτονικούς χώρους, στη δημιουργία γλυπτικής αντίληψης χρηστικών αντικειμένων.

Υπήρξε καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών επιδιώκοντας με τη διδασκαλία του  να εμφυσήσει τις αρχές και το ήθος που διαπνέουν διαχρονικά την τέχνη του, στους νέους γλύπτες.

Τα Έργα του έχουν εκτεθεί σε ατομικές εκθέσεις και σε κέντρα της περιφέρειας όπως και  σε ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό. Μεγάλης κλίμακας έργα του υπάρχουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot