FOLLOW US: facebook twitter

Το αντεργατικό τερατούργημα να μείνει στα χαρτιά!

Ημερομηνία: 19-06-2021 | Συντάκτης:
Της Γιάννας Θεοδωροπούλου, Προέδρου Συλλόγου Εργαζομένων  Δήμων Περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας

Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις  στις 10 και στις 16 τουμήνα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στον Νομό μας απέδειξαν πως το νομοσχέδιο μπορεί να ψηφίστηκε απ’ την κυβερνητική πλειοψηφία, όμως είναι ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων. Η προσπάθεια εξωραϊσμού του νομοσχεδίου, ότι δήθεν “έχει και θετικά στοιχεία”, έχει κοντά ποδάρια. Σύντομα θα αποδειχθεί ότι ακόμη κι αυτά τα δήθεν “θετικά” σημεία είτε αποτελούν διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα, που ακυρώνονται από τις άλλες εκτρωματικές διατάξεις του νομοσχεδίου, είτε υποκρύπτουν τη δρομολόγηση νέων αντεργατικών μέτρων

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να μας πείσουν με φαιδρότητες ότι νομοσχέδιο είναι πολύ καλό και ότι δεν αφορά το δημόσιο τομέα αλλά τον ιδιωτικό. Λένε ψέματα. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας καταρχήν στους δήμους έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μέσα από τα σπαστά ωράρια. Σήμερα μέσα από τη τηλεργασία η κυβέρνηση παρέα με τους δημάρχους πάνε να σπάσουν το 8ώρο, να δουλεύουμε όσες ώρες θέλουν και όποτε θέλουν. Δεν μένουν μόνο εκεί. Επιφέρουν χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στο δικαίωμα των εργαζομένων να συζητούν συλλογικά και να αποφασίζουν, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις των σωματείων τους.

Βάζουν και πρόσθετες δυσκολίες στην κήρυξη της στάσης και της απεργίας.

Βεβαίως  αποτελεί συνέχεια της αντεργατική πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!! 

Η προπαγάνδα τους δεν είναι αρκετή για να μας πείσουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια για το νομο. Είναι γεγονός ότι όλοι τους μας θέλουν να είμαστε ευέλικτοι, διαθέσιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Παράλληλα, τους ενοχλεί ο οργανωμένος αγώνας για αυτό και μας θέλουν αδύναμους μακριά από τα σωματεία και τα συνδικάτα, ώστε να μην διεκδικούμε να μην παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!! 

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχης αντιτάσσουμε το δικό μας σχέδιο.

Σήμερα με την τεράστια αύξηση της τεχνολογίας είναι εφικτό να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Για να κατοχυρωθεί το 8ώρο έχουν χυθεί ποταμοί αίματος από τις προηγούμενες γενιές, δεν θα τους το αφήσουμε να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ!!

Γνωρίζουν καλά ότι χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο, καμιά διοικητική υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Εμείς μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς αυτούς, αυτοί χωρίς εμάς δεν μπορούν.Οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα πρέπει να συνεχίσουν μέσα απο τα σωματεία τους την πάλη για να καταργηθεί στην πράξη το αντεργατικό τερατούργιμα και όλη οι αντεργατρικοί νόμοι!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος