FOLLOW US: facebook twitter

“Το αγανακτισμένο προαύλιο” πάει σχολείο!

Ημερομηνία: 27-11-2023 | Συντάκτης:

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χριστόπουλου στο Δημοτικό Σχολείο Καλλικώμου συνοδεία μουσικής

Μιά ουσιαστική και γεμάτη ζωντάνια συζήτηση για τον σχολικό εκφοβισμό πρόσφερε πριν μερικές μέρες στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλλικώμου αυτή την φορά, ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κώστας Χριστόπουλος, με αφορμή το βιβλίο του “Το Αγανακτισμένο Προαύλιο”.

Ο Ηλείος εκπαιδευτικός, μίλησε για το παραμύθι που έχει γράψει, το οποίο έχει να κάνει με την ενοδοσχολική βία και την αντιμετώπιση της. Ένα φαινόμενο με πολλές όψεις και δύσκολη επίλυση.  Ο κ. Χριστόπουλος μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, ακτινογραφεί τις διαφορές των γενεών και τονίζει πως πρέπει να είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού την εποχή που το διαδίκτυο κυριαρχεί στις ζωές όλων μας.

Την ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση, συμπλήρωσε μουσικά ο Νικόχρηστος Λαμπαούνας που με την εύστοχη επιλογή των τραγουδιών του, έδωσε χαρούμενη νότα στην ατμόσφαιρα.

Η παρουσίαση του βιβλίου συνοδεία μουσικής, συνεχίζεται στα σχολεία της Ηλείας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα ηλιόλουστο πρωινό σε μια μικρή ιταλική κωμόπολη ο μικρός Αντόνιο πηγαίνει στο σχολείο του. Το θέαμα που αντικρίζει είναι απογοητευτικό. Για πολλοστή φορά μέσα σε μικρό διάστημα, το προαύλιο του σχολείου του έχει γεμίσει λακκούβες και ρωγμές χωρίς προφανή λόγο. Μέσα σε λίγη ώρα τα νέα μαθαίνονται στην κωμόπολη και γονείς, δάσκαλοι, μαθητές κατακλύζουν το προαύλιο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Προκαλείται χάος. Μέσα στον πανικό που επικρατεί συμβαίνει το πιο απρόσμενο γεγονός…

Ένα παραμύθι που δείχνει τον δρόμο προς την κατανόηση, την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος