FOLLOW US: facebook twitter

Το 4ο Γυμνάσιο Πύργου στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία

Ημερομηνία: 19-03-2024 | Συντάκτης:

Το 4ο Γυμνάσιο Πύργου συμμετείχε με 12 μαθητές/τριες στο πρόγραμμα «Βιώνω τις Ολυμπιακές Αξίες» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου 2024.

Μετά το καλωσόρισμα των μαθητών/τριών και την εγκατάστασή τους στις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας ακολούθησαν ομιλίες από τον κ. Αλικάκη, πρόεδρο της Εθνικής  Ολυμπιακής Ακαδημίας, τον κ. Γάγγα, τέως καθηγητή του Παντείου Παν/μίου και την κα Ντενίζ Παναγοπούλου, Δ/ντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Οι ομιλίες είχαν θέμα τις αξίες του Ολυμπισμού με εξέχουσα αναφορά στη φιλία, τον σεβασμό και την αριστεία.

Στη συζήτηση για τις Ολυμπιακές Αξίες συμμετείχε και ο ολυμπιονίκης Δημήτρης Μούγιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπική του αθλητική πορεία αλλά και στην καθημερινότητα ενός αθλητή υψηλού επιπέδου. Επισήμανε τη σημαντικότητα της μάθησης και καλλιέργειας των Ολυμπιακών Αξιών για την επίτευξη των στόχων που κάθε αθλητής θέτει. Με την ομιλία του θέλησε να εμφυσήσει την αξία της ατομικής ακεραιότητας και να προωθήσει τις θετικές αθλητικές συμπεριφορές. Στη συνέχεια τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις στον Ολυμπιονίκη και συζήτησαν μαζί του διάφορα αθλητικά θέματα.

Ακολούθως οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες  και συμμετείχαν σε αθλήματα, όπως βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις και πινγκ πονγκ. Μετά τις αθλητικές δραστηριότητες οι ομάδες συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν με βιωματικό τρόπο τις απόψεις τους σε θέματα για την προστασία του περιβάλλοντος, του αθλητικού εκφοβισμού και τη διαχείριση της ήττας στην ομάδα.

Την δεύτερη μέρα της παραμονής των μαθητών/τριών πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας με συνοδεία ξεναγού. Το απόγευμα στο Κλειστό γήπεδο Ολυμπίας δοκίμασαν διαφορετικά αθλήματα, όπως ακοντισμό, σκοποβολή, άλμα χωρίς φορά, αλτικές ασκήσεις κ.ά. Επιστρέφοντας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο των Ολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004. Επιπλέον, οι ομάδες εργάστηκαν με βιωματικό τρόπο και ετοίμασαν αθλητικές συνεντεύξεις τις οποίες και παρουσίασαν.

Την τελευταία μέρα η ομιλία από την κα Ντενίζ Παναγοπούλου, Δ/τρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, αφορούσε τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων  που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι το 2024. Με το πέρας της ομιλίας,  απονεμήθηκαν βεβαιώσεις σε όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα έκλεισε με την παρουσίαση συμπερασμάτων και εντυπώσεων,  όλων των μαθητικών ομάδων,  σχετικά με αυτά που αποκόμισαν τις μέρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γεωργία Μουρούτη, Φυσικής Αγωγής και κ. Θεόδωρος Μπούσιας, Πληροφορικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος