FOLLOW US: facebook twitter

“Το 40% του προσωπικού στο Νοσοκομείο Πύργου είναι συμβασιούχοι!”

Ημερομηνία: 11-12-2023 | Συντάκτης:

Παράταση συμβάσεων και μονιμοποίηση, ζήτησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΝΜ Πύργου και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στην δυναμική συγκέντρωση της Παρασκευής

Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr

Δυναμική κινητοποίηση, διεκδικώντας παράταση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων στην υγεία, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου που συμμετείχε με στάση εργασίας στην πανελλαδική κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Την κινητοποίηση στήριξαν και εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ηλείας.

Δεκάδες μέλη του Συλλόγου και κυρίως επικουρικοί, συμβασιούχοι, τριμηνίτες και ΣΟΧ, με πανό στα χέρια, διεκδίκησαν την απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης ζητώντας την άμεση ανανέωση συμβάσεων τουλάχιστον για 1 έτος και γρήγορες διαδικασίες προκειμένου το πρόβλημά τους να επιλυθεί οριστικά και μόνιμα.

Μάλιστα όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννης Γεωργίου, η αποχώρηση των συμβασιούχων από το Νοσοκομείο Πύργου θα ήταν καταστροφική δεδομένου ότι αποτελούν το 40% του προσωπικού! Διεκδικούμε παράταση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας (επικουρικών, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, “τριμηνιτών” επικουρικών που είχαν προσληφθεί κατά εφαρμογή του άρθρου 50 του Ν. 4825/2021, ειδικευόμενων νοσηλευτών, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ “4.000 στην Υγεία” και προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους, μέσω ΕΟΔΥ) για ένα τουλάχιστον έτος και με νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Αντιστεκόμαστε στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία  της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας απέναντι στους συναδέλφους συμβασιούχους με την πρόταση για ολιγόμηνες  παρατάσεις,  παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνόντων για ετήσιες ανανεώσεις των συμβασιούχων. Διεκδικούμε και απαιτούμε καθολική ανανέωση όλων των συμβασιούχων για ένα τουλάχιστον έτος, και οριστική απορρόφηση τους στο ΕΣΥ”.

Την κινητοποίηση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος τονίζοντας πως και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κινητοποιούνται την Πέμπτη διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας Νίκος Λοχοβίτης που εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου αλλά και σε όλους τους συμβασιούχους.

Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν ακόμα το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Σωκράτης Σωτηρόπουλος, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Αλέκος Αρβανιτίδης αλλά και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρ. Αθανάσουλας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot