FOLLOW US: facebook twitter

Το 2ο δημοτικό σχολείο Γαστούνης τίμησε την 25η Μαρτίου

Ημερομηνία: 27-03-2024 | Συντάκτης:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκδηλώσεων  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης για την Εθνική Επέτειο.

Στις 21 Μαρτίου η εορτή ξεκίνησε με χαιρετισμό της Διευθύντριας κ.Ελένης Μαυροειδάκου με τους στίχους του ποιητή Γκαίτε:

«Χωρίς τη λευτεριά, τι θα ήσουν εσύ Ελλάδα;

Χωρίς εσένα, Ελλάδα,  τι θα ’ταν ο κόσμος;…»

Στη συνέχεια μαθητές της  Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα από τους σταθμούς της Ελληνικής Επανάστασης καθώς χορούς και τραγούδια που αναβίωσαν το κλίμα και την ατμόσφαιρα των επαναστατικών χρόνων.

Τέλος με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι Ήρωες του 1821 απευθύνθηκαν στους μαθητές και τους καλεσμένους .

Την ευθύνη της εορτής  είχαν οι εκπαιδευτικοί : Μούγιος Ανδρέας, Γερογιώργης Γιάννης  και Γερογιώργη Στέλλα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Χριστοδούλου Φώτης με έναν εμπνευσμένο λόγο για τις αξίες του 1821 καθώς και τα συγχαρητήριά του για την πληρότητα και αρτιότητα της εκδήλωσης.

Την επόμενη ημέρα στις 22 Μαρτίου  ο ιστορικός, συγγραφέας και πρώην Δήμαρχος Γαστούνης κ. Κώστας Λούρμπας  μίλησε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ,για τον Γεώργιο Σισίνη και την προσφορά του στον απελευθερωτικό αγώνα.

Με την παραστατική και τεκμηριωμένη ομιλία «ζωντάνεψε» την προσωπικότητα του Σισίνη και ανέδειξε  τις ενέργειές του για  τη λευτεριά.

Η Διευθύντρια του σχολείου  ευχαρίστησε και συνεχάρη τον διακεκριμένο ιστορικό για την προσφορά του στην ιστορική συνείδηση !


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος