FOLLOW US: facebook twitter

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου γιόρτασε την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ημερομηνία: 01-10-2024 | Συντάκτης:

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν στην ημέρα σχολικού αθλητισμού που έχει θεσπιστεί από το οικείο Υπουργείο να διεξάγεται μια φορά το χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο χώρος διεξαγωγής των δράσεων επιλέχθηκε να είναι οι εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Το πρόγραμμα της ημέρας σχεδιάστηκε από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κυρίους Γιώργο Τσικρίκη και Γιάννη Κουτσουνά της σχολικής μονάδας και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

 Με κεντρικό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορες φυσικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη συνεργασία και τονίζουν τη σημασία του αθλητισμού για την υγεία τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Πιο συγκεκριμένα έπαιξαν :

  1. Παραδοσιακά παιχνίδια από την Ελλάδα και την Ευρώπη όπως  α) Μαντηλάκι (Ελλάδα) , β) Πετάνγκ (Γαλλία), γ) Ο καρχαρίας έρχεται (Νορβηγία), δ) Ο μαγικός αριθμός  7 (Πολωνία), «Αφκά αφκά πουλώ τα» (Κύπρος)
  2. Διελκυστίνδα
  3. Σιρκουί ασκήσεων σε σχεδιασμένη διαδρομή
  4. Σκυταλοδρομία με άλματα με τα δύο πόδια
  5. Αγώνα δρόμου αθλητών με προβλήματα όρασης μετά συνοδού
  6. Ρίψη μπάλας από καθιστή θέση σε στόχο

Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να επισκεφτούν το μνημείο του Πιερ Ντε Κουπερτέν και να πληροφορηθούν για τη δράση του για το ολυμπιακό κίνημα ενώ τέλος είχαν την ευκαιρία να  γνωρίσουν από κοντά, να συνομιλήσουν και να πάρουν αυτόγραφα από τον Αζέρο Ολυμπιονίκη της ελληνορωμαικής πάλης Farid Mansurov.

Τις δράσεις των μαθητών και μαθητριών μας παρακολούθησε και ενθάρρυνε η κ. Ευγενία Ηλιοπούλου (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ηλείας) ως εκπρόσωπος του Διευθυντή Α/μιας Εκπαίδευσης κ. Καρατζά.

Το φωτογραφικό υλικό επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Γιώργος Τσικρίκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot