FOLLOW US: facebook twitter

Το 1ο ΓΕ.Λ. Πύργου εόρτασε την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ημερομηνία: 29-09-2024 | Συντάκτης:

Με σύνθημα «Αθλούμαστε μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη ζωή», το 1ο  ΓΕ.Λ. Πύργου, εόρτασε την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024. Η διευθύντρια του σχολείου κα Ρεβέκκα – Αικατερίνη Κλάδη μίλησε για την σημασία του «Ευ αγωνίζεσθαι, την αξία του «Νους υγιής εν σώματι υγιεί»  και την σημασία των αρχών που διδάσκει ο αθλητισμός στην καθημερινή ζωή. Διαβάστηκε ο Ολυμπιακός Ύμνος και αποφθέγματα σχετικά με τον αθλητισμό, ενώ μαθητές και μαθήτριες έκαναν σχετικές εικαστικές δημιουργίες. Διεξήχθησαν αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ και μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής, τρεις Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής κ. Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος, Φυσικών Επιστημών κα Μαρία Μπίρμπα, και Μαθηματικών κ. Φώτιος Οικονόμου.

Επιπλέον, οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ Κοροίβου Αμαλιάδας Στράτος Βουλγαρόπουλος, Αριστοτέλης Σωτηρίου και Γιώργος Αρνόκουρος, οι οποίοι έχουν λάβει μέρος και σε διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ τίμησαν τις εκδηλώσεις του σχολείου με την παρουσία τους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έχουν έναν ελεύθερο διάλογο μαζί τους και να τους θέσουν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τις θυσίες που απαιτούνται από έναν αθλητή που ακολουθεί επαγγελματική σταδιοδρομία, την κατάλληλη διατροφή που θα πρέπει να έχει, την αντιμετώπιση του άγχους, τις πιο συγκινητικές στιγμές της μέχρι τώρα πορεία τους και πολλές άλλες.

Ακολούθως, οι παίκτες ενσωματώθηκαν στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου και έπαιξαν έναν σύντομο φιλικό αγώνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot