FOLLOW US: facebook twitter

«Τίτλοι τέλους» για τον Γ. Λιατσή στο Λάτσειο!

Ημερομηνία: 11-04-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”577″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Πύργου αλλά παραμένει ενεργός πολιτικά
-Κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ
-Διαλύεται και η παράταξη «Σύγχρονος Πύργος»

Με την φράση «δεν εμπλέκομαι στις διαδικασίες των τοπικών εκλογών» και χωρίς περαιτέρω δηλώσεις, στην ομιλία του στα εγκαίνια του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής ανακοίνωσε στην ουσία την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για τον δήμο Πύργου, κλείνοντας εδώ τον κύκλο του στην Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Λιατσής, 45 μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, τηρώντας τις κατά καιρούς δηλώσεις του στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ότι θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις του τις τελευταίες 40 μέρες πριν από τις κάλπες, επέλεξε να το κάνει χθες στα εγκαίνια του Κυκλοφοριακού Πάρκου χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες και όχι σε κάποια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προφανώς για να μην δώσει περαιτέρω συνέχεια.  Ο κ Λιατσής αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια» του δημάρχου, αλλά όχι της πολιτικής γενικότερα, αφού δηλώνει ότι παραμένει ενεργός στην πολιτική!

Η δήλωση αυτή έχει δύο αναγνώσεις, αφού ο δήμαρχος Πύργου αν και δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του- η πολιτική του εμπειρία του επιβάλλει να είναι σίγουρος για την επόμενη πολιτική του κίνηση- σημαίνει είτε ότι κατευθύνεται προς την κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ που είναι και το πιθανότερο σενάριο, είτε ότι εξετάζει ακόμα και την περίπτωση εμπλοκής του στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Νεκτάριου Φαρμάκη. Βεβαίως η δεύτερη περίπτωση για την οποία υπάρχουν απλώς κάποιες φήμες, θα πρέπει να είναι άμεσα ανακοινώσιμη γιατί ο χρόνος για τις υποψηφιότητες μετρά αντίστροφα και μάλλον δεν θα είναι αυτή η νέα πολιτική του επιλογή.

Το πιθανότερο λοιπόν, είναι ο δήμαρχος Πύργου να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με την ΝΔ και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες συζητήσεις με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, αλλά επειδή δεν πιέζει ο χρόνος για τις βουλευτικές εκλογές, προς το παρών κρατά στάση αναμονής. Διότι σε μια τέτοια εκλογική αναμέτρηση, κανείς δεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει για το αποτέλεσμα της κάλπης, ακόμα κι αν κάποιος χαρακτηριστεί προσωπική επιλογή του προέδρου και όσοι γνωρίζουν καλά τον κ. Λιατσή, ξέρουν ότι δεν θα κατέβει στο στίβο για να… χάσει κλείνοντας την πολιτική του πορεία με μια ήττα.

Τώρα όσον αφορά την παράταξη «Σύγχρονος Πύργος», δαχτυλίδι διαδοχής δεν θα υπάρξει και μαζί με τον επικεφαλής της, πέφτουν και οι τίτλοι τέλους για την παράταξη. Ήδη στενοί συνεργάτες του δημάρχου όπως και κάποια από τα πρωτοκλασάτα εκλεγμένα στελέχη του Σύγχρονου Πύργου,  είναι έτοιμα να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους σε άλλους συνδυασμούς  επιλέγοντας χωρίς υποδείξεις, την παράταξη με την οποία θα συμπορευτούν.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα έχουμε λοιπόν πλήθος ανακοινώσεων υποψηφιοτήτων της παράταξης του κ. Λιατσή, ενώ ο ίδιος θα εξακολουθήσει για λίγο καιρό να κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του. Πάντως χθες στο περιθώριο της εκδήλωσης, ευχαρίστησε μάλιστα και τον κόσμο που τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια και τον εξέλεξε δήμαρχο, τερματίζοντας όπως ακούστηκε να λέει «ευδοκίμως» τη θητεία του.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot