FOLLOW US: facebook twitter

Τιτάν Πύργου: Σάρωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 8 μετάλλια & 2 κύπελλα-Πρωταθλητές Ελλάδας οι Παμπαίδες-Στην 2η θέση οι Παγκορασίδες

Ημερομηνία: 12-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Τιτάν Πύργου συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Παμπαίδων-Παγκορασίδων το Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Στους Παμπαίδες ο σύλλογος κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 61 συνολικά βαθμούς στο στυλ της ελληνορωμαϊκής πάλης μεταξύ 34 σωματείων που συμμετείχαν.
Στην ελληνορωμαϊκή πάλη αγωνίστηκαν 10 αθλητές του Τιτάνα και κατέκτησαν 3 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια και ανέδειξαν τον σύλλογο Πρωταθλητή Ελλάδος.
Αναλυτικά Πρωταθλητές Ελλάδας αναδειχτήκαν με χρυσό μετάλλιο στα 41 κιλά ο Βασίλης Τσαρουχάς, στα 62 κιλά ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος και στα 68 κιλά ο Αδαμάντιος Παπαδάτος,
ασημένιο στα 41 κιλά ο Ερμής Κολιτσόπουλος και χάλκινο στα 68 κιλά ο Παναγιώτης Στασινόπουλος και στα 85 κιλά ο Δημήτρης Ντοχάς.
Οι αθλητές Αλέξης Κρανίτης, Χρήστος Κάββουρας, Σπιριδων Ανδρέας και Διονύσης Παπαδόπουλος αγωνιστήκαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα με σθένος, χωρίς όμως να κατακτήσουν μετάλλιο.

Στην 2η θέση οι Παγκορασίδες

Στις Παγκορασίδες, στο στυλ της ελεύθερης πάλης, ο Τιτάν κατέκτησε την 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 22 συνολικά βαθμούς.
Αγωνίστηκαν 4 αθλήτριες και κατέκτησαν 1 χρυσό και 1 χάλκινο μετάλλιο και ανέδειξαν τον σύλλογο στην δεύτερη θέση της Ελλάδας.
Αναλυτικά Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε με χρυσό μετάλλιο στα 46 κιλά η Παπαδοπούλου Δέσποινα και το χάλκινο μετάλλιο πήρε στα 50 κιλά η Κομιώτη Κωνσταντίνα.
Την 4η θέση κατέλαβε στα 42 κιλά η Κουφωλία Ευανθία και την 5η θέση στα 50 κιλά η Παναγοπούλου Σωτηρία.

Χαρακτηριστικό της Βαθμολογίας Συλλόγων στην γυναικεία πάλη μεταξύ 21 σωματείων που συμμετείχαν είναι ότι ισοβάθμησαν με τον 1ο σύλλογο «Π.Σ. Σπάρτης» και με 2 βαθμούς πιο πάνω από τον «ΣΒΑ Λεωνίδα Σπάρτης». Οι τρεις ομάδες της Πελοποννήσου «κλείδωσαν» και το βάθρο των κορυφαίων συλλόγων.

Επτά αθλητές στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Ενόψει του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στις ηλικίες Παμπαίδων και του Μεσογειακού τουρνουά Νεανίδων που θα διεξαχθεί στις 28-31 Οκτωβρίου στην Ξάνθη, μετά και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και προκρίσεων όπου χρειάστηκε, συγκροτείται η Εθνική Ομάδα και καλούνται να αγωνιστούν 7 αθλητές και αθλήτριες του Π.Σ. Πύργου «Τιτάν», που είναι οι εξής:
1. Αναστασοπούλου Αλεξία ( Πρωταθλήτρια Γυναικών)
2. Κολιτσόπουλος Αρίωνας (Πρωταθλητής Κ15 – 7ος Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2021)
3. Κολιτσόπουλος Ερμής ( 2ος Πρωτάθλημα Κ15)
4. Παπαδάτος Αδαμάντιος (Πρωταθλητής Κ15 )
5. Στασινόπουλος Παναγιώτης (3ος Πρωτάθλημα Κ15)
6. Τσαρουχάς Βασίλειος (Πρωταθλητής Κ15)
7. Παπαδοπούλου Δέσποινα (Πρωταθλήτρια Κ15)

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Ντοχάς, εκ μέρους του Δ.Σ. συγχαίρει τους αθλητές και αθλήτριες, τους προπονητές Κολιτσόπουλο Αλέξη και Αναστασιάδη Παναγιώτη και τους γονείς των αθλητών, για την ιστορική επιτυχία του Παλαιστικού Συλλόγου της Ηλείας και τις ατομικές τους διακρίσεις.
Τέλος, ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν και βοήθησαν τον σύλλογο να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Ελλάδος και εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές του, στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Εθνική Ομάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος