FOLLOW US: facebook twitter

Την πλατεία της Κουρούτας ζητά ο δήμος Ήλιδας

Ημερομηνία: 12-09-2024 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε η υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Παιδείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Τη δωρεάν παραχώρηση της πλατείας Κουρούτας ζητά από το υπουργείο Παιδείας ο δήμος Ήλιδας, καθώς το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλο.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, επικαλούμενος τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του δήμου, Ειρήνης Θεοδωροπούλου,  στον συγκεκριμένο χώρο λειτουργούσαν από την Επιτροπή Μαθητικών Συσσιτίων μαθητικές κατασκηνώσεις, οι οποίες το 1987 παραχωρήθηκαν υπό όρους στον τότε δήμο Αμαλιάδας και λειτούργησαν ως το 1999 , όταν και τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας κατασκεύασε την πλατεία, που είναι και ο μοναδικός κοινόχρηστος χώρος του οικισμού.

«Από το 1987 μέχρι και σήμερα ο Δήμος Ήλιδας κάνει χρήση του κοινόχρηστου χώρου αυτού προς εξυπηρέτηση των δημοτών, επισκεπτών και τουριστών της περιοχής.

Πρέπει να υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο για δωρεάν παραχώρηση της πλατείας, δεδομένου ότι το συμφωνητικό έχει λήξει όπως έγινε αντιληπτό- εδώ και πάρα πολλά χρόνια- και για αυτό τον λόγο ο δήμος επικαλείται τα έργα που έχουν γίνει, τη μοναδικότητα της πλατείας εντός τού οικισμού, την οριοθέτησή του, την ανάπτυξη του τουρισμού κλπ. Η παραθαλάσσια περιοχή της Κουρούτας έγινε οικισμός δυνάμει του Π.Δ. 10-4-2008, έχει μόνιμους κατοίκους κατά την τελευταία επιγενόμενη απογραφή και αποτελεί τουριστικό προορισμό λόγω της προνομιακής της θέσης της. Επίσης στον οικισμό έχουν γίνει επενδύσεις εκατομμυρίων (…) προσελκύοντας καθημερινά μεγάλο όγκο τουριστών και επαγγελματιών στην περιοχή», εξήγησε ο δήμαρχος Ήλιδας.

Παράλληλα, τόνισε πως η ήδη υπάρχουσα πλατεία είναι η μοναδική κοινόχρηστη πλατεία του οικισμού και συνεπώς πρέπει να διατηρηθεί ο κοινόχρηστος χώρος αυτός της πλατείας προς εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων του οικισμού και των λοιπών δημοτών του Δήμου Ήλιδας, αλλά και των ανθρώπων που επισκέπτονται την περιοχή της Κουρούτας για αναψυχή ή και για επαγγελματικούς λόγους.

«Είναι αναγκαία η παραχώρηση της χρήσης της πλατείας του οικισμού Κουρούτας, προς εξυπηρέτηση και ψυχαγωγία των μόνιμων κατοίκων τού οικισμού, των επισκεπτών και τουριστών του, καθώς και των υπόλοιπων δημοτών τού Δήμου Ήλιδας», κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot