FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος στην αγωνία των βαθμών: Την Παρασκευή 10 Ιουλίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:

Την προσεχή Παρασκευή 10 Ιουλίου, αναμένεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ σύμφωνα με σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας,  ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ. Έτσι, με την ανακοίνωση των βαθμολογίων λαμβάνει τέλος η αγωνία για την πρώτη «μάχη» της εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού οι υποψήφιοι θα έχουν μια εικόνα με βάση τους βαθμούς που έγραψαν για το ποιες σχολές ενδέχεται να έχουν πλησιάσει. Βεβαίως η δεύτερη «μάχη» θα ακολουθήσει περίπου στα τέλη Αυγούστου όπως κάθε χρόνο, όπου οι υποψήφιοι βάσει των βαθμών τους και των προτιμήσεων που έχουν δηλώσει στο μηχανογραφικό τους θα έχουν στα χέρια τους και την τελική απόφαση εισαγωγής τους ή όχι στα ΑΕΙ και σε ποια σχολή.

Σε ότι αφορά ωστόσο την ανάρτηση των βαθμών τους, τονίζεται ότι οι καταστάσεις βαθμολογιών κατά την ανάρτησή τους στις σχολικές μονάδες ΔΕΝ  θα αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους.

Το Υπουργείο Παιδείας στις παραπάνω σχετικές εγκυκλίους, εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή των Διευθυντών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) και των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ώστε να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου του 2020, μετά τις 13.00 μ.μ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των Πανελλαδικών Εξετάσεων (Βαθμολογίες) μέσα από την ειδική εφαρμογή http://results.it.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος