FOLLOW US: facebook twitter

Τιμήθηκε στα Τσίπιανα ένας άγνωστος -στους πολλούς- πρωταθλητής, ο Α. Στρεμπέλιας

Ημερομηνία: 20-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Του Σωτήρη Χ. Σωτηρόπουλου*

Χτες βράδυ, η “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΤΣΙΠΙΑΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ” με ψυχή τον πολύ δραστήριο εγγονό του Παπακλεάνθη Αργύρη Νικ. Παπαδόπουλο , σε μια σεμνή τελετή τίμησε μια προσωπικότητα της αγνής λαϊκής ψυχής, τον ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΡΕΜΠΕΛΙΑ που έφυγε πολύ νέος από την ζωή.
Τον τίμησε με την φιλοτέχνηση και εντοίχιση μιας Αναμνηστικής πλακέτας που αποκάλυψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Τσιπιάνων κ. Παπαναγιώτου.
Για την αθλητική σταδιοδρομία του τιμώμενου, μίλησε ο συναθλητής και φίλος του Γιάννης Παπαιωακείμ, που ανέφερε τις μεγάλες διακρίσεις του Ανδρέα Στρεμπελια ως πρωταθλητή Ελλάδος πυγμαχίας από το 1971 έως το 1981, ως Πανελληνιονίκη, Βαλκανιονίκη και Μεσογειονίκη. Επίσης μίλησε και ο δικηγόρος και φίλος του κ. Τσουραπάς για τον σπουδαίο πατριώτη Τσιπιαναίο πολίτη Ανδρέα Στρεμπέλια.


Τέλος, είχα την τιμή να μιλήσω κι εγώ με την μακρόχρονη φιλία και συνοδοιπορεία με τον Ανδρέα Στρεμπελια , για την ανθρωπιά την καλοσύνη και την αξιοσύνη του ως πρωτοστάτης και δημιουργός πολιτιστικών και πατριωτικών δράσεων, αλλά και ως συνδετικός κρίκος των συμπατριωτών όχι μόνο του χωριού του αλλά όλων των χωριών της Ορεινής Ηλείας και Τριταίας…. Κυρίως έγινε αναφορά στο γεγονός ότι μαζί με τη δόξα και τιμή όπου πρόσφερε στην πατρίδα Ελλάδα και την σημαία της με τις αθλητικές του επιτυχίες, δόξασε, τίμησε και έκανε γνωστή τη γενέτειρά του Τσίπιανα.
Μίλησε επίσης, με συγκινητικά λόγια και η Μαρία Στρεμπέλια, σύζυγός του τιμώμενου που υπήρξε συμπαραστάτης στη ζωή του και φύλακας άγγελος σε όλες τις δράσεις του σπουδαίου συζύγου της, ευχαριστώντας τους διοργανωτές της σεμνής τελετής.
Χαιρετισμό έκανε και ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος που προηγουμένως χοροστάτησε σε Εσπερινό και αρτοκλασία, στο ναό του Αγ. Νικολάου.
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την ωραία τιμητική εκδήλωση, πρωτόγνωρη για ένα τόσο μικρό χωριό.
Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε χοροεσπερίδα με μουσικό πρόγραμμα, χορό και γλέντι.

*Πρόεδρος του “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΎ ΚΈΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος