FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησε τον Νίκο Μπελογιάννη για τα 71 χρόνια από την εκτέλεσή του

Ημερομηνία: 03-04-2023 | Συντάκτης:

Σεμνή πολιτική εκδήλωση της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ στην Αμαλιάδα

Με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου της γενέτειρας πόλης του Αμαλιάδας, η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, τίμησε τον κομμουνιστή – ήρωα Νίκο Μπελογιάννη, για τα 71 χρόνια της εκτέλεσής του από το αστικό κράτος, στις 30 Μάρτη 1952, από κοινού με τους συντρόφους του, Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση.

Προηγήθηκε, κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Νίκου Μπελογιάννη από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον νομό, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης, για να ακολουθήσει μαζική εκδήλωση στην έδρα του συνδικαλιστικού φορέα (λόγω και των καιρικών συνθηκών), με κεντρικό σύνθημα «Νίκος Μπελογιάννης-Το ΚΚΕ γεννά επαναστάτες, οργανωτές της πάλης του λαού, για το δίκιο, για το σοσιαλισμό».

Στον κομμουνιστή – ήρωα, αναφέρθηκε στο άνοιγμα της συγκέντρωσης, ο Βησσαρίων Πολύδωρος, γραμματέας της ΚΟΒ Αμαλιάδας και υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Η ζωή του ήταν ένας συνεχόμενος αγώνας. Όσες δυσκολίες όμως και αν συνάντησε, δεν τον σταμάτησαν», είπε, υπογραμμίζοντας πως το χαμόγελό του δεν έσβησε ποτέ, αντιθέτως, αποθανατίστηκε και στον γνωστό πίνακα του Πικάσο.

«Όσοι είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας δεν έχουν λόγο να σκυθρωπούν. Χαμογελούν ακόμη και μπροστά στο θάνατο», συμπλήρωσε, αναφερόμενος και στη συνολική, αταλάντευτη δράση του για τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού, απέναντι στην αστική τάξη, τις κυβερνήσεις της, τα κόμματα που και τότε την υπηρετούσαν.

«Σε αυτή την πλευρά της ιστορίας, στην πάλη για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και του λαού, από τα δεσμά της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο, αφιέρωσαν τη ζωή τους ο Νίκος Μπελογιάννης και το σύνολο των αλύγιστων της ταξικής πάλης», ανέφερε στην κεντρική ομιλία του, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τόνισε, ότι το παράδειγμά τους «φωτίζει» τον δρόμο των κομμουνιστών, των εργατικών λαϊκών αγωνιστών ακόμη και σήμερα και κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και μπροστά σε όλες τις κάλπες, με πρώτες τις βουλευτικές, για να μεγαλώσει η δύναμη και η αποφασιστική δράση του λαού, απέναντι σε οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση προκύψει.

Υπογράμμισε, πως στις εκλογές, αυτό που πραγματικά κρίνεται είναι πόσο πολύ πιο δυνατοί θα είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ και όχι οι εκβιασμοί και τα ψεύτικα διλήμματα περί σταθερών αστικών κυβερνήσεων που θέτουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. αστικά κόμματα, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οι επιταγές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ, απέναντι στις πραγματικές εργατικές και λαϊκές ανάγκες.

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Σπύρος Γιακουμέλος, πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ, ενώ πραγματοποιήθηκαν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη της ΚΝΕ, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα αισιόδοξο κλίμα για την αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος στις εκλογές και στους καθημερινούς αγώνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot