FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά!

Ημερομηνία: 02-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
ΚΚΕ, ΠΑΜΕ και σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πύργου τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.
Συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων από ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, Σωματεία Συνταξιούχων και Εργαζομένων χθες στον Πύργο

«Η Πρωτομαγιά είναι Απεργία! Μέρα Αγώνα και Ανυπακοής». Με το σύνθημα αυτό, ΚΚΕ και ΠΑΜΕ, Συνδικάτο Οικοδόμων και Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις Ηλείας, Συνταξιούχοι και Εργαζόμενοι, τίμησαν χθες την Εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχοντας στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Γκότσης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών  Υπαλλήλων Ηλείας και υπ. Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί με αγωνιστικά τραγούδια, χαιρετισμούς και ομιλίες από εκπροσώπους σωματείων, που αναφέρθηκαν στην 1η Μάη, ημέρα αγώνων της εργατικής τάξης και στο μήνυμα που μεταφέρει. «Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, τους εργάτες και τις εργάτριες που αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την εργατική τάξη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Οι αγώνες και οι θυσίες της τάξης μας, μας διδάσκουν σήμερα πως κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να περιμένει να βελτιωθεί η ζωή του , αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δεν χαρίζεται. Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ! Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη! Εναντία στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κεντρικός ομιλητής Νίκος Γκότσης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών  Υπαλλήλων Ηλείας και υπ. Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Τρύφωνας Αθανασόπουλος εκπροσωπώντας την ΕΛΜΕ Ηλείας.

Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί και σύντομες ομιλίες από την Σία Ξενοστάθη- ΟΓΕ Γυναικών Πύργου, τον Τρύφωνα Αθανασόπουλο- ΕΛΜΕ Ηλείας, τον Θανάση Βομπίρη- ΟΑΣΗ και τον Παναγιώτη Γιάνναρο- Συνταξιούχοι ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, τονίζοντας ότι η Πρωτομαγιά αποτελεί μια μέρα όπου τιμούνται όσοι αγωνίστηκαν για να κατακτηθούν τα δικαιώματα στην εργασία.

Η Σία Ξενοστάθη από την ΟΓΕ Γυναικών Πύργου.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε πορεία από την πλατεία ως το μνημείο Καλάκου, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών που θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Θανάσης Βομπίρης από την ΟΑΣΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot