FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών

Ημερομηνία: 13-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Με διαφορετικό και πιο λιτό τρόπο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τίμησαν χθες το πρωί τη μνήμη των πυροσβεστών που χάθηκαν προσπαθώντας να σώσουν συμπολίτες τους οι αρχές της Ηλείας στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών στη διασταύρωση Ερυθρού Σταυρού & Τ.Πετροπούλου στον Πύργο, εκφράζοντας την προσδοκία να μη θρηνήσουμε ξανά νεκρό πυροσβέστη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και χθες το πρωί, οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών του νομού, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, απέτισαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους τους Φώτη Αναγνώπουλο, Ιωάννη Δρακόπουλο, Αθανάσιο Νιάρχο, Ανδρέα Τζούμα, Ιωάννα Τασοπούλου, Γεώργιο Διονυσόπουλο και Κων/νο Φωτακόπουλο.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, αντιπύραρχος Γιώργος Κωντσταντακόπουλος δήλωσε:

Σήμερα, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, τελέσαμε ένα τρισάγιο για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Για την υπηρεσία μας είναι μια ιδιαίτερη μέρα, τιμής και μνήμης. τιμούμε τους δικούς μας ήρωες, τους συναδέλφους που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.

Η 12η Νοεμβρίου είναι η ημέρα που τιμώνται οι πεσόντες του Πυροσβεστικού Σώματος την ώρα του καθήκοντος. Καθιερώθηκε το 2006, σε ανάμνηση του πρώτου πυροσβέστη που έπεσε νεκρός στην Ελλάδα στην προσπάθειά του να σβήσει μια φωτιά, του δόκιμου Β’Τάξεως Κωνσταντίνου Πούλιου, που έχασε την ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Νοεμβρίου του 1942, όταν και προσπάθησε να βοηθήσει στην κατάσβεση μια πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε διώροφο οίκημα στην συνοικία της Θεσσαλονίκης, Κουλέ Καφέ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος