FOLLOW US: facebook twitter

Τιμή στην μάνα αγρότισσα

Ημερομηνία: 27-06-2024 | Συντάκτης:

Με επιτυχία και πολύ κόσμο η εορταστική πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου Αγίου Ιωάννης Αμαλιάδας «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική και πανηγυρική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο εκπολιτιστικός και φυσιολατρικός σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας “Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ”, υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας με συνδιοργανωτή τον Αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού και τουρισμού δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Μπράμο.  

Η εκδήλωση έγινε  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Ιωάννου Αμαλιάδας, την Κυριακή στις 23 Ιουνίου 2024, παραμονή του Αγίου Ιωάννου του Ριγανά, με θέμα «Η ΜΑΝΝΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ»

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος κατοίκων του Αγίου Ιωάννη, και της ευρύτερης περιοχής. Ο συντονίστρια της εκδήλωσης κα. Χριστίνα Δημητρακοπούλου στην εισαγωγή της υποδέχθηκε τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου ΑΣΤΡΙΝΙ.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η πρόεδρος του συλλόγου Θάλεια Τουτούνη, όπου σε σύντομο χαιρετισμό, μίλησε για το ιστορικό του συλλόγου και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Θάλεια Γκινάλα όπου με γλαφυρότητα αναφέρθηκε στην καθημερινότητα και την ζωή της μάννας αγρότισσας της γυναίκας της υπαίθρου..

Στην συνέχει τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου (παιδικό -ενηλίκων) και το χορευτικό τμήμα του Αναπτυξιακού συλλόγου γυναικών Σαβαλίων «Η Αναγέννηση», «παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και τραγούδια που αναφέρονταν στην μάννα αγρότισσα, με δασκάλους χορού την κα. Γιάννα Ρέτση και τον κ. Νίκο Χρυσανθόπουλο.

Πλήθος προσκεκλημένων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και μεταξύ αυτών, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αθανασόπουλος ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο εφημέριος του χωριού ς π. Γ. Κυριακόπουλος, ο εφημέριος Σπ.  Τσαγρής ο πρώην δήμαρχος Τραγανού κ. Γρηγόρης Γιαννακόπουλος, εκπρόσωποι των συλλόγων από τον “Σύλλογο Ξωμάχων”, του “Συλλόγου Αρχαίας Ήλιδας”, του “Συλλόγου Γυναικών Χαβαρίου”, του “Συλλόγου Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού “Ο ΜΟΡΙΑΣ”, του συλλόγου «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ» Αμαλιάδας και του συλλόγου «ΈΛΙΣΣΑ» Αμαλιάδας. Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο λαογράφος και σύμβουλος του δημάρχου Ήλιδας Ηλίας Τουτούνης.

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας “ΑΣΤΡΙΝΙΑ”, θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσους βοήθησαν, παρευρέθηκαν και συνέβαλλαν στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος