FOLLOW US: facebook twitter

Τηλεδιάσκεψη Αντωνακόπουλου με Υπ. Ναυτιλίας: Αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου

Ημερομηνία: 18-05-2020 | Συντάκτης:

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τους συνεργάτες του είχε ο Δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Τάκης Αντωνακόπουλος, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η επόμενη μέρα στην κρουαζιέρα και η ανάγκη εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων, που στην περίπτωση του Κατακόλου δεν ιδιωτικοποιείται.

Όπως τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος, η κρίση, ίσως να είναι και η ευκαιρία να ξεπεραστούν παλαιοκομματικές σχέσεις και περίεργες συμπεριφορές και το λιμάνι Κατακόλου, το οποίο είναι αποκλειστικά τουριστικής φυσιογνωμίας, να φύγει μπροστά. «Χωρίς να είμαστε μοιρολάτρες, να αντιληφθούμε σε ποια επομένη μέρα ζούμε. Δε ζητάμε μονό λεφτά, έχουν ανοιχτεί νέοι ορίζοντες. Εύχομαι λοιπόν να συνδεθείτε με μια καλή προοπτική και να βοηθήσετε και εσείς για την κρουαζιέρα».

Ο Υπουργός επισήμανε ότι αυτό που επιθυμούν είναι ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων, δίνοντάς τους μεγαλύτερες δυνατότητες, ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν χρηματοδοτικά εργαλεία είτε ευρωπαϊκά είτε εθνικά και να λειτουργήσουν πολύ πιο γρήγορα και αυτόνομα.

«Τώρα πρακτικά γίνονται προγραμματικές με τους δήμους, οι δήμοι όμως έχουν άλλες προτεραιότητες και οι δήμαρχοι δεν είναι και γνώστες-ούτε και είναι απαραίτητο- ποιες μπορεί να είναι οι δυνατότητες ενός λιμανιού. Το κάθε λιμάνι έχει τις δικές του αναπτυξιακές ευκαιρίες. Αυτό που θέλω είναι να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία του, να γίνει πιο ισχυρό, γιατί με την ανάπτυξη του λιμανιού ωφελείται ολόκληρη η τοπική οικονομία και κοινωνία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος