Τηλε-σύσκεψη για την ανάκαμψη του εμπορίου από την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελ/σου, ΝΔ Ελλάδος και Ιονίων
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”128226″ img_size=”full”][vc_column_text]Ευρεία τηλε-σύσκεψη πραγματοποίησε χθες το πρωί η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) με βασικό θέμα συζήτησης τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού και πώς διαμορφώνεται η επόμενη μέρα στο εμπόριο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Ηλείας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Διονύσης Καλαματιανός, Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα μετά την επαναλειτουργία της αγοράς και ποια μέτρα οικονομικής στήριξης θα πρέπει να ληφθούν για επανέλθει η κανονικότητα.
Από την πλευρά των εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων της Ηλείας υπογραμμίστηκε η ανάγκη για γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού τονίστηκε πως τα έξοδα είναι πάρα πολλά και η αγοραστική κίνηση θα αργήσει να επανέλθει στα επίπεδα του 2019. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν ότι είναι αναγκαία η μετατροπή έστω μέρους της επιστρεπτέας ενίσχυσης σε μη επιστρεπτέα, αφού όταν αρθεί η αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων, οι οφειλές θα είναι «βουνό».
Παράλληλα, ανέφεραν πως το εμπόριο ουδέποτε αποδείχθηκε πως συμβάλλει στη διασπορά του ιού, εκφράζοντας ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο τρίτου lockdown.
Οι βουλευτές του νομού δεσμεύτηκαν ότι θα θέσουν όλα τα ζητήματα και τις διεκδικήσεις τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να αποτραπούν μόνιμα λουκέτα στην αγορά, τα οποία θα εκτοξεύσουν την ύφεση και την ανεργία. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, ανέφερε ότι είναι θετική η συμμετοχή όλων των φορέων σε μια τέτοια συζήτηση, ωστόσο υπογράμμισε την ανάγκη όλες αυτές οι προτάσεις να μετουσιωθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο διεκδίκησης, το οποίο θα κατατεθεί προς το οικονομικό επιτελείο και να αποτελέσει μια στέρεη βάση συζήτησης για την εφαρμογή του.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]