FOLLOW US: facebook twitter

«… τι τρανός χορός θα γένει…»

Ημερομηνία: 18-06-2024 | Συντάκτης:

Πλημμύρισε χορούς και τραγούδια το Επαρχείο από τις χορευτικές επιδείξεις μαθητών του Λυκείου των Ελληνίδων του Πύργου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Φτάνοντας στο τέλος άλλης μια δημιουργικής χρονιάς το Λύκειο των Ελληνίδων του Πύργου έσυρε…  τρανό χορό στο Επαρχείο την Κυριακή το απόγευμα, σε μια απολαυστική χορευτική εκδήλωση με  την συμμετοχή όλων των τμημάτων του!!

Πάνω από 200 χορευτές όλων των ηλικιών αλλά και τμημάτων από τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας, τα παιδικά και εφηβικά τμήματα και τις χορευτικές ομάδες ενηλίκων και την μοναδική Χορευτική Ομάδα του Λυκείου, πρόσφεραν στο πολυπληθές κοινό ένα εντυπωσιακό θέαμα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα.

Για μια ακόμα φορά το Λύκειο των Ελληνίδων του Πύργου, απέδειξε πως αποτελεί ένα φάρο πολιτισμού για την πόλη μας, θεματοφύλακας της παράδοσης, των ηθών και εθίμων μας.

Γονείς συγκινημένοι, συγγενείς, φίλοι του ΛΕΠ, όπως και ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος,  ο δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι,  ήταν όλοι εκεί και καταχειροκρότησαν τους χορευτές πρωταγωνιστές της εκδήλωσης αλλά και τους χοροδιδασκάλους τους. Τους Κώστα Τζανέτο, Νίκο Χρυσανθόπουλο, Γιάννα Ρέτση, Ιουλία Κόλλια, Κώστα Ζώντο και Ανδρέα Μικελόπουλο.

Η πρόεδρος του ΛΕΠ κ. Κατερίνα Παρασκευοπούλου ήταν εκείνη που καλωσόρισε τον κόσμο τονίζοντας ότι μια υπέροχη χορευτική χρονιά έφτασε στο τέλος της για το Λύκειο των Ελληνίδων, κάνοντας μια σύντομη απολογιστική ενημέρωση για τις δράσεις και τα τεκταινόμενά τους και ευχαρίστησε τους χοροδιδασκάλους, τα μέλη του ΔΣ και όλον τον κόσμο που λειτουργεί κάθε φορά ως υποστηρικτής τους.

Φυσικά ευχαρίστησε τους μαθητές του ΛΕΠ, μικρούς, μεγαλύτερους και μεγάλους και ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη.

Το πρόγραμμα της χορευτικής βραδιάς άνοιξαν τα παιδάκια προσχολικής αγωγής που χόρεψαν τα τραγούδια “Κάτω στο γιαλό” και “Αλεπού”, συνέχισαν τα παιδιά σχολικής ηλικίας όλων των  τμημάτων, ακολούθησαν τα τμήματα ενηλίκων, η Ομάδα εφήβων και τέλος η Χορευτική Ομάδα του ΛΕΠ. Το φινάλε της παράστασης ήταν καταπληκτικό, καθώς όλα τα τμήματα ανέβηκαν στη σκηνή χορεύοντας και τραγουδώντας το παραδοσιακό από την Λακωνία “Σαράντα μέρες περπατώ”, αποχαιρετώντας τον κόσμο!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος