FOLLOW US: facebook twitter

Τι θα ισχύσει για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Ημερομηνία: 01-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”69470″ img_size=”full”][vc_column_text]Εξηγήσεις για τις αιτήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας. Ο Τάσος Πετρόπουλος, αναφέρθηκε δημόσια για το θέμα που απασχολεί 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους λέγοντας πως η απόφαση θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο καθώς στις αιτήσεις υπάρχει αίτημα και για πριν την έκδοση της απόφασης, δηλαδή το 2015.

«Κάτι τέτοιο δεν γίνεται, αφού η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ. Τώρα, λόγω του ότι ποικίλουν οι αποφάσεις κατώτατων δικαστηρίων, το ΣτΕ θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του», δήλωσε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Με συνέντευξή του στο «Εθνος» ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα εφαρµόσει τη νέα απόφαση του ΣτΕ, όποια κι αν είναι αυτή, για όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή δεν έχουν υποβάλει αίτηση ή αγωγή.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, μέχρι χθες είχαν γίνει 110.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις, μέσω της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ, για τις οποίες σημείωσε ότι θα ισχύσουν για έξι μήνες και έπειτα θα μπει προθεσμία πενταετίας.

«Δε θα χρειαστεί αγωγή, δεν θα έχει πρόβλημα ως προς τους τόκους. Θα πάρει την απάντηση σε πέντε χρόνια», εξήγησε ο Τ. Πετρόπουλος[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot