FOLLOW US: facebook twitter

Τι στοχεύουμε στην Νέα μας Δημοτική θητεία:

Ημερομηνία: 20-09-2023 | Συντάκτης:

1. Την συνέχιση των έργων Ανάπλασης σε όλες τις Δημοτικές μας Κοινότητες με σκοπό την αισθητική και λειτουργική τους αναβάθμιση αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

2. Την σχεδίαση και ωρίμανση έργων που θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση του παραλιακού μας άξονα προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη παραθεριστικής κατοικίας αλλά και μικρών και μεγάλων επενδύσεων για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

3. Την ολοκλήρωση μελετών και  έργων ύδρευσης καθώς και την λειτουργική σύνδεση με το Διυλιστήριο της Τεχνητής λίμνης του φράγματος Πηνειού μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ήλιδας ώστε να εξασφαλίσουμε επάρκεια νερού στο σύνολο του δήμου μας και πετυχαίνοντας το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους δημότες μας.

4. Την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης ειδικότερα στις Δημοτικές ενότητες Γαστούνης και Βαρθολομιού, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Δημοτική ενότητα Τραγανού και επί της δημοτικής μας θητείας  έχει υλοποιηθεί  μεγάλο ποσοστό έργων που λειτουργούν, με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος , των παραλιών μας και την υγεία των πολιτών μας.

5. Την επιτάχυνση μεγάλων έργων όπως ο Παραλιακός Δρόμος (έτσι ώστε να συνδεθεί με τους αντίστοιχους των όμορων Δήμων αλλά και την διεκδίκηση της ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου σχεδιασμού),η Βελτίωση Ε.Ο. Γαστούνης – Βαρθολομιού- Λουτρών Κυλλήνης, ο συνδετήριος δρόμος από τον κόμβο Γαστούνης (Ρουπακίου) μέσω της προαίρεσης του έργου της Ολυμπίας Οδού, προκειμένου να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στο Δήμο μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

6. Την Μελέτη και υλοποίηση δικτύου ποδηλατοδρόμων (σε πρώτη φάση Καβάσιλα, Γαστούνη, Βαρθολομιό ).

7.  Τις ενέργειες για εξασφάλιση στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου σε χώρους που θα δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών.   

8. Έργα οδοποιίας στις δημοτικές κοινότητες  αλλά και σε αγροτικές περιοχές που θα συμβάλλουν στην καλύτερη πρόσβαση και μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.

9. Τη συνέχιση διεκδίκησης του αιτήματός μας για απομάκρυνση του πεδίου βολής Παλαιοχωρίου,  που έχει συμβάλλει αρνητικά στην ανάπτυξη των παραλιών του δήμου μας.

10. Την αξιοποίηση των κτιριακών και εδαφικών εκτάσεων του Ε.ΘΙ.Α.ΓΕ για την αγροτική ανάπτυξη του Νομού μας.  

11. Την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου.

12. Την διεκδίκηση του έργου του Καταφυγίου  τουριστικών σκαφών Γλύφας με την επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών.

13. Την συνέχιση  στην εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών στο Δήμο με τον κατάλληλο εξοπλισμό, διεκδικώντας χρηματοδοτικούς πόρους για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών μας.

14. Την εκπόνηση μελετών για την απορρύπανση του Πηνειού και γενικότερα του Χελωνίτη κόλπου.

15. Εκπόνησης Μελετών και διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων για Νέα έργα αθλητικών υποδομών του Δήμου μας (όπως Γήπεδα Αντισφαίρισης , Πετοσφαίρισης κλπ.) και  την συνέχιση συντήρησης και αναβάθμισης των υφιστάμενων.

16. Την επίτευξη των στόχων του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των ΑΣΑ του Δήμου μας και του ΠΕΣΔΑ.

17. Την στήριξη σε όλες τις δραστηριότητες που προάγουν τον πολιτισμό και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και παρέχουν διεξόδους ψυχαγωγίας και γνώσης.

18. Τη λειτουργία  του  ‘’Εκθεσιακού κέντρου ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων  τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Αγροτικής Παραγωγής’’ στον χώρο των πρώην Αποθηκών του ΑΣΟ στην πόλη της Γαστούνης, ώστε να φιλοξενηθούν  εκθέσεις και εκδηλώσεις Ηλειακής αλλά και Πανελλήνιας εμβέλειας.

19. Την συνέχιση  των ήδη Κοινωνικών προγραμμάτων και διεκδίκηση νέων .

20. Την αξιοποίηση και στήριξη  διαδημοτικών συνεργασιών προς όφελος του Δήμου μας. Εξωστρέφεια, δημόσιες σχέσεις, συνεργασία με Δήμους και Δημοτικές Αρχές και όχι απομόνωση σε μία αρρωστημένη συντήρηση.

21. Την αναδιοργάνωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

22. Την διεκδίκηση ενίσχυσης των Υπηρεσιών Υγείας του Δήμου μας με το προβλεπόμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και την συνδρομή μας ως Δήμος στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες .

23. Την συνεργασία κάθε μορφής με τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της περιοχής μας και όχι μόνο, με τις βιοτεχνικές, μεταποιητικές και βιομηχανικές μονάδες, μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα, για την βιωσιμότητά τους αλλά και την δημιουργία νέων επιχειρηματικών δομών με απώτερο στόχο την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας και την  δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

24. Την ασφάλεια του πολίτη με την διεκδίκηση της ενίσχυσης του Α.Τ. Πηνειού και του Α.Σ. Βαρθολομιού με ένστολο προσωπικό και την σύσταση Υποδιεύθυνση Ασφαλείας στη Γαστούνη με συστέγαση στο Α.Τ. Πηνειού.

25. Την τουριστική ανάπτυξη  του Δήμου μας σε Θρησκευτικό και  εναλλακτικό τουρισμό.

26. Την ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής στο σχέδιο πόλης Γαστούνης, την οριοθέτηση των οικισμών όπου απαιτείται και την εκπόνηση νέων και Αναθεώρηση παλιών σχεδίων πόλης σε συνάρτηση της Πολεοδομικής μεταρρύθμισης που έχει ξεκινήσει με την εκπόνηση Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών σχεδίων χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης γιατί η Πολεοδομική και Οικιστική οργάνωση του Δήμου μας αποτελεί βασικό εργαλείο ανάπτυξης.

27. Την δημιουργία Ιππικού κέντρου, την στήριξη του Ιππικού Ομίλου Πηνειού και την συμμετοχή του Δήμου σε διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων που αποσκοπούν στην ψυχαγωγία των μελών και των ανθρώπων που αγαπούν τα άλογα.

28. Την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την κατασκευή και λειτουργία  Καταφυγίου Αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας και  συνεργασία με τους Φιλοζωικούς συλλόγους για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς .

29. Ίδρυση Γραφείου Διαμεσολάβησης Εργασίας.

30. Στήριξη εθελοντικών ομάδων.

31. Αναβάθμιση Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού.

32. Την Κορυφαία, διάφανη, δίκαιη, νόμιμη και ξεκάθαρη οικονομική διαχείριση και πολιτική με πρώτιστο στόχο την επαναφορά της αξιοπιστίας που “σπαταλήθηκε” από την απερχόμενη σημερινή δημοτική αρχή.

ΙΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ …

ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ …


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος