FOLLOW US: facebook twitter

Τι πρέπει να προσέξω όταν επιλέγω κουζίνα για το σπίτι μου: Ο πιο λειτουργικός χώρος του σπιτιού απαιτεί έρευνα και μελέτη σωστού σχεδιασμού

Ημερομηνία: 01-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η κουζίνα είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος του σπιτιού για αυτό και οφείλει να είναι λειτουργικός. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η αλλαγή στα έπιπλα κουζίνας είναι μια από τις σημαντικότερες εργασίες όταν κάνουμε ανακαίνιση στο σπίτι μας. Τι χρειάζεται λοιπόν να προσέξουμε όταν επιλέγουμε έπιπλα κουζίνας;

Το πρώτο σημείο που πρέπει να έχουμε μελετήσει πριν προχωρήσουμε στην αγορά επίπλων κουζίνας είναι η αξιολόγηση των αναγκών που καλείται να καλύψει η κουζίνα μας. Για παράδειγμα, όσο περισσότερα άτομα υπάρχουν στην οικογένεια τόσο αυξημένες αλλά και διαφορετικές είναι οι ανάγκες. Άρα η επιλογή μας θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις διαφορετικές απαιτήσεις των μελών της οικογένειας.

Ένα ακόμη σημαντικό σημείο είναι να έχουμε σκεφτεί πόσα χρήματα είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε για την αγορά επίπλων κουζίνας. Γνωρίζοντας ποιο είναι το χρηματικό όριο που έχουμε στη διάθεσή μας μπορούμε πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ευκολία να επιλέξουμε εκείνα τα έπιπλα κουζίνας που καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Στη συνέχεια χρειάζεται να έχουμε αποφασίσει τι στιλ θα επιλέξουμε για τα έπιπλα κουζίνας μας. Θέλουμε να έχουν μοντέρνο ή κλασσικό ύφος; Θέλουμε η κουζίνα μας να είναι ενιαία με το σαλόνι ή ξεχωριστό δωμάτιο; Θα υπάρχει πάσο στην κουζίνα; Το σπίτι διαθέτει και άλλους αποθηκευτικούς χώρους; Οι ηλεκτρικές συσκευές θα είναι εντοιχισμένες; Όλα τα παραπάνω παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης και λειτουργικής κουζίνας.

Αφού έχουμε διαλέξει τα έπιπλα κουζίνας που ταιριάζουν στο χώρο μας, είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε τις λεπτομέρειες κατά την τοποθέτησή τους. Πολλές φορές βρισκόμαστε σε κάποιο σπίτι και στην προσπάθειά μας να ανοίξουμε ένα ντουλάπι «βρίσκουμε» σε κάποιο άλλο. Ή το πορτάκι του κλείνει απότομα κάνοντας πολύ θόρυβο. Είναι απαραίτητο λοιπόν να έχει γίνει σωστός σχεδιασμός πριν την τοποθέτηση ώστε να έχουμε εξασφαλίσει ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να κυκλοφορούμε ελεύθερα και να ενσωματώσουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς στα ντουλάπια και τα συρτάρια μας ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν αθόρυβα.

Συμπερασματικά, η επιλογή επίπλων κουζίνας απαιτεί μελέτη και σχεδιασμό για να δημιουργήσουμε το χώρο εκείνο που θα μπορούμε να μαγειρεύουμε για εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους με άνεση και ασφάλεια. Αυτό που εμείς σας προτείνουμε είναι να απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο για να σας δώσει τις λύσεις που χρειάζεστε σχετικά με τη διαμόρφωση και διακόσμηση του χώρου.

Πώς διαλέγω το χρώμα

Πριν αποφασίσετε για τα χρώματα στα έπιπλα κουζίνας σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι το αισθητικό αποτέλεσμα του χώρου σας έχει πετύχει όταν αντιπροσωπεύει τη δική σας αισθητική και σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα μέσα σ’ αυτόν. Γι’ αυτό μην επηρεάζεστε αποκλειστικά από τις τάσεις της αγοράς. Επιλέξτε έναν συνδυασμό που να σας ταιριάζει ή τολμήστε μια δική σας ιδέα!

Ανοιχτές αποχρώσεις ή γήινοι τόνοι;

Οι ανοιχτές αποχρώσεις στα υλικά κάνουν το χώρο σας να δείχνει πιο ευρύχωρος. Τα έντονα χρώματα δημιουργούν πάντα θετική διάθεση. Εντάξτε τα στον χώρο σας στην αναλογία που σας ταιριάζουν και πάντα προσέχοντας να υπάρχει ισορροπία θερμών (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο) και ψυχρών (μπλε, πράσινο, μωβ) αποχρώσεων.

Οι γήινοι τόνοι χρωμάτων προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία. Συνδυάστε τα με πάγκο σε χρώμα ξύλου και διακοσμήστε με αντικείμενα από ξύλο και ψάθα.
Το ανοιχτόχρωμο ξύλο συνδυασμένο με λευκό, inox και φωτεινό λαδί δίνει ένα natural αποτέλεσμα.

Μαύρο ή λευκό;

Εάν ο χώρος σας είναι φωτεινός και ευρύχωρος τολμήστε να χρησιμοποιήσετε μαύρο χρώμα σε μεγάλες επιφάνειες. Εάν όχι τότε το λευκό με το μπεζ και το κόκκινο είναι ένας εξίσου εντυπωσιακός αλλά πιο ασφαλής συνδυασμός.

Γενικά, εάν επιλέξετε 2 χρώματα (ή υλικά) για τα έπιπλα σας τότε τοποθετήστε το πιο σκούρο στο κάτω μέρος.

Είτε σας αρέσουν οι μοντέρνες είτε οι κλασικές κουζίνες, συχνά θα πρέπει να συμβιβάσετε το στυλ σας με ορισμένα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στο σπίτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για εντοιχισμένες κουζίνες

Εντοιχισμένες ή όχι κουζίνες;

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να συνδυάσετε δημιουργικότητα και ανάγκες, χωρίς να πρέπει να απαρνηθείτε την κουζίνα των ονείρων σας.

Το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσετε ευελιξία και εξατομίκευση είναι να επιλέξετε συναρμολογούμενες ή εντοιχιζόμενες κουζίνες, οι οποίες διατίθενται σε πολλά χρώματα, φινιρίσματα και υλικά. Πράγματι, είναι δύσκολο να καταφέρουμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο το χώρο μας και να τον επιπλώσουμε σύμφωνα με το στυλ μας, εάν είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε μεταξύ συγκεκριμένων λύσεων.

Μερικές φορές συμβαίνει να πρέπει να επιλέξετε έπιπλα και σχέδια για κουζίνες ή καθιστικά με ήδη εγκαταστημένο δάπεδο ή πόρτες και παράθυρα και να πρέπει να συμβιβάσετε τις προτιμήσεις σας με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν, προσπαθώντας να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν καλύτερα τις δυνατότητές τους. Ένα παλιό δάπεδο της δεκαετίας του 1960 ή σκούρες σιδερένιες πόρτες και παράθυρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν, για παράδειγμα, τη βάση για μια κουζίνα τύπου μεταβιομηχανικού loft, ενώ το αδιάφορο δάπεδο που επέλεξε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να είναι ιδανικό για να επιλέξετε μοντέρνες κουζίνες σε φωτεινά χρώματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για παγκος κουζινας

Πώς να επιλέξω τον πάγκο της κουζίνας;

Η επιλογή του πάγκου είναι ένα ακόμη βασικό βήμα κατά το σχεδιασμό της ιδανικής για τις απαιτήσεις μας κουζίνας. Η τεχνολογία που εφαρμόζεται σήμερα σε αυτές τις επιφάνειες μάς επιτρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές λύσεις.

Καταρχάς πρέπει να επιλέξουμε το υλικό με βάση τη συνήθη χρήση. Ο πάγκος είναι η επιφάνεια που χρησιμοποιούμε περισσότερο και αυτή που εκτίθεται περισσότερο σε φθορά και καταπόνηση. Ένας πάγκος από χαλαζία είναι σίγουρα ο ιδανικός για όσους αγαπούν να ζυμώνουν και να έχουν μια πραγματικά ανθεκτική επιφάνεια στήριξης, ενώ για όσους θέλουν ένα πιο οικονομικό, αλλά επίσης ποιοτικό, προϊόν, υπάρχουν επενδύσεις (τις οποίες ονομάζουμε εξευγενισμένες) νέας γενιάς και laminate παρόμοιες με τις επιφάνειες και την υφή της πέτρας ή του ξύλου, οι οποίες παρέχουν πρακτικές λύσεις και αντοχή στο χρόνο.

Μια έξυπνη επιλογή θα μπορούσε να είναι ο σχεδιασμός των περιοχών νεροχύτη και μαγειρέματος, οι οποίες εκτίθενται περισσότερο στο νερό, με χαλαζία ή ατσάλι και ο συνδυασμός της υπόλοιπης σύνθεσης με μια εξευγενισμένη επένδυση ή επένδυση laminate, ίσως διαφορετικού πάχους, για τη δημιουργία ευχάριστου παιχνιδίσματος μεταξύ διαφορετικών υλικών και όγκων.

Συμβουλές για να επιλέξετε τον σωστό πάγκο. Δεν σας συνιστούμε να συνδυάσετε μια κουζίνα με πολύ χαρακτηριστικά ξύλινα ντουλάπια με πάγκο που έχει διαφορετικό ξύλινο φινίρισμα. Σε αυτήν την περίπτωση είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε υλικά διαφορετικά στην υφή, όπως για παράδειγμα χαλαζία, πέτρα ή τσιμέντο. Αντιθέτως, μπορείτε να «ζεστάνετε» μια κουζίνα με λευκά και λεία ντουλάπια με έναν ξύλινο πάγκο.


Σχόλιο για "Τι πρέπει να προσέξω όταν επιλέγω κουζίνα για το σπίτι μου: Ο πιο λειτουργικός χώρος του σπιτιού απαιτεί έρευνα και μελέτη σωστού σχεδιασμού"

  1. Ο/Η Marina Anastasiou λέει:

    Πολύ ωραίες οι ιδέες σας. Έχω μπει στη διαδικασία να κάνω ανακαίνιση στην κουζίνα μου και έχω βρει πολύ ωραίες ιδέες εδώ https://www.centrokitchen.gr/kouzina/#new γενικά μου αρέσει ο συνδυασμός του μοντέρνου με το κλασσικό, οπότε θα καταλήξω μάλλον σε κάποια από αυτές!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος