FOLLOW US: facebook twitter

Τι κρύβεται πίσω από τη «διπλή» απαγωγή

Ημερομηνία: 13-02-2024 | Συντάκτης:

-Περίπου 19 Πακιστανοί συμμετείχαν στο οργανωμένο χτύπημα σε βάρος των Νεπαλέζων εργατών γης στον Κάμπο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Mε πολλή προσοχή μελετούν την υπόθεση της απαγωγής των επτά εργατών γης από το Νεπάλ στα Καβάσιλα και στο Ψάρι Βουπρασίας οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτουν ενδείξεις για οργανωμένη ομάδα Πακιστανών, ορισμένο εκ των οποίων φαίνεται πως ήρθαν στην Ηλεία από τη βόρεια Ελλάδα και μαζί με ομοεθνείς τους σχεδίασαν τα δύο «χτυπήματα» απαγωγής, με πιθανό στόχο να θέσουν τους απαχθέντες υπό τις υπηρεσίες τους διά της βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο ένας από τους συλληφθέντες αποφυλακίστηκε προ διετίας από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας και σε έναν ακόμα έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ενώ άλλοι δύο δεν διαθέτουν κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο παραμονής στη χώρα.

Οι συλληφθέντες, εις βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία, αρπαγή και παράβαση του νόμου για τα όπλα, έμεναν σε αγροικία στη Μυρσίνη, που ήταν το «στρατηγείο τους», καθώς εκεί βρέθηκε το αυτοκίνητο μάρκας SAAΒ (με βουλγαρικές πινακίδες), το οποίο χρησιμοποίησαν για τις απαγωγές.

Τους αστυνομικούς του ΑΤ Βουπρασίας προβληματίζει το γεγονός ότι στην απαγωγή που σημειώθηκε στο Ψάρι, συμμετείχαν συνολικά δεκαεννέα Πακιστανοί με μπαλτάδες και μαχαίρια, αριθμός αρκετά μεγάλος, εξ ου και οι εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους και τη σύλληψή τους.

Υπενθυμίζεται πως οι επτά δράστες μπήκαν σε μονοκατοικία στα Καβάσιλα λίγο μετά τις 6:30 το πρωί, όπου διέμεναν νεαροί εργάτες από το Νεπάλ και με την απειλή των μαχαιριών και μπαλτάδων τους λήστεψαν και απήγαγαν βιαίως τους τρεις, καθώς ο τέταρτος κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Νωρίτερα, γύρω στις 5:30 το πρωί, οι επτά δράστες μαζί με άλλους δώδεκα μπήκαν σε κατοικία στο Ψάρι, όπου και εκεί λήστεψαν εργάτες από το Νεπάλ ξανά με την απειλή των μαχαιριών και μπαλτάδων, αφαιρώντας τους 12.680 ευρώ και κινητά τηλέφωνα, και στη συνέχεια απήγαγαν τέσσερις εξ αυτών, βάζοντάς τους με το ζόρι μέσα στα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, ένα Saab με βουλγαρικές πινακίδες, ένα opel με ελληνικές κρατικές πινακίδες και ένα σκούρο βαν.

Πώς κατάφεραν να ξεφύγουν οι απαχθέντες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, οι έξι από τους επτά απαχθέντες εντοπίστηκαν να περπατούν παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών, στο ύψος της Βάρδας, από τους αστυνομικούς του ΑΤ Βουπρασίας και από την προανάκριση προέκυψε ότι κατάφεραν να αφεθούν ελεύθεροι, διότι έπεισαν τους συνεργούς-απαγωγείς να τους αφήσουν ελεύθερους να πάνε σπίτια τους με τον όρο να μαζέψουν ό,τι χρήματα έχουν για να τους τα δώσουν ως αντάλλαγμα. Ο έβδομος εντοπίστηκε στο Ψάρι, αφού κατάφερε να επιστρέψει μετά τη διαφυγή του.

Aξίζει να επισημανθεί πως οι καταγγελίες στην Αστυνομία για τις δύο απαγωγές έγιναν από Πακιστανούς που ζουν μόνιμα στον κάμπο. Το γεγονός ότι στην κατοικία στο Ψάρι έμεναν και δύο γυναίκες από το Νεπάλ, με τις οποίες οι απαγωγείς δεν ασχολήθηκαν, οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως οι απαχθέντες μάλλον προορίζονταν για εργάτες γης υπό τις οδηγίες των απαγωγέων.

Στη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που οδήγησε στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών, συμμετείχαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας και των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού και Βουπρασίας.

Χθες το πρωί, λίγο μετά τις δέκα, οι συλληφθέντες μετήχθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των επτά
απαχθέντων αλλοδαπών ανδρών. Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία, αρπαγή και παράβαση του νόμου για τα όπλα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος