FOLLOW US: facebook twitter

Τι ισχύει για τα ΙΧ και τις μετακινήσεις: Μέχρι πόσοι επιβάτες στα αυτοκίνητα

Ημερομηνία: 30-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”110944″ img_size=”full”][vc_column_text]Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινάει και η άρση των μέτρων για τις μετακινήσεις με ΙΧ . Οι οδηγοί ΙΧ λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζουν πως από την επόμενη εβδομάδα δεν θα χρειάζεται να στείλουν sms ή να έχουν βεβαίωση μετακίνησης. Επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα ΙΧ.  Μάλιστα ο υφ. Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννης, κάλεσε τους πολίτες που έχουν την επιλογή της μεταφοράς με ιδιωτικό τους μέσο να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή.

Μετακινήσεις με ΙΧ μόνο εντός του νομού μόνιμης κατοικίας

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως παραμένει της απαγόρευσης για τις μετακινήσεις εκτός νομού που διαμένουν οι επιβάτες των ΙΧ. Η μετακίνηση σε άλλους νομούς αναμένεται να επιτραπεί σταδιακά από τις 19 Μαΐου.

Μετακίνηση με ταξί 

Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ανακοινώσει αναλυτικά περαιτέρω ρυθμίσεις για την παράταση ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου οχημάτων, καθώς και το πλαίσιο επανέναρξης των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού από τους πολίτες στα ΚΤΕΟ, στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot