FOLLOW US: facebook twitter

Τη Δευτέρα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας

Ημερομηνία: 11-11-2022 | Συντάκτης:

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου- Το πρόγραμμα της τελετής

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου Β’ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ενθρόνισης που έδωσε στην δημοσιότητα η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας η ενθρόνιση θα γίνει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου στις 12 το μεσημέρι αφού προηγηθεί στις 11.30 υποδοχή του νέου Μητροπολίτη στην πλατεία Ιατρίδη από τον Τοποτηρητή και πρώην Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και το Δήμαρχο Πύργου. Στη συνέχεια η πομπή θα κατευθυνθεί προς τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, όπου θα αναμένει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας “… εἰσερχομένουτοῦΣεβ.ΜητροπολίτουἨλείαςκαίὨλένης  κ.κ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥεἰςτόνΝαόν, ὁ Χορός ψάλλει τό «ἄξιον  ἐστίν». Ὁ ἐνθρονιζόμενοςεἰσέρχεταιεἰςτόἱερόνΒῆμακαί  ἐνδύεταιἐπιτραχήλιονκαί μικρόν Ὠμοφόριον .

Ἐξέρχεταιτοῦἱεροῦ Βήματος συνοδευόμενος ὑπό δύο  Διακόνων καί δύο Ἀρχιμανδριτῶνἐνδεδυμένων.  Ἵσταταιεἰςτό μέσον τοῦΝαοῦ, λαμβάνει καιρόν ἀπότόν  ΜακαριώτατονἈρχιεπίσκοπονἈθηνῶνκαί πάσης Ἑλλάδος  κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ καίεὐλογεῖτόνΛαόν, τοῦχοροῦψάλλοντος  τό «Εἰς πολλά ἔτη Δέσποτα» καίἀνέρχεταιεἰςτόνθρόνον…”.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ακολουθήσουν οι προσφωνήσεις τις οποίες θα αναγγείλει ο Εκκλ. Τελετάρχης Αρχιμ. Φιλάρετος Σπανόπουλος: Του Μακαριωτάτου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου, του Σεβ, Τοποτηρητή, του εκπροσώπου της κυβέρνησης, του εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων, του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και του εκπροσώπου του Κλήρου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβυτέρου Ηλία Παπαγγελή.

Μετά έπεται η ανάγνωση του Ενθρονιστηρίου Λόγου του Ενθρονιζόμενου Ποιμενάρχου κ.κ. Αθανασίου και λαμβάνει τέλος η τελετή.

Μετά το πέρα της τελετής ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, των αρχιερέων και των τοπικών αρχών στη 1.30 το μεσημέρι στο εστιατόριο Κίρκη στον Αγ. Γεώργιο.

Το απόγευμα της Δευτέρας από τις 5 έως τις 9 ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης θα δεχθεί ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος