FOLLOW US: facebook twitter

«Θυσίας Μνήμη»: Εγκώμιο σε όσους πρόταξαν το δικό τους «Όχι»

Ημερομηνία: 07-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συγκινητική εκδήλωση από την Ένωση  Παλαιών Προσκόπων  Ηλείας

Ακόμα μια συγκινητική εκδήλωση, για τους θυσιασθέντες Προσκόπους της Κ. Παναγιάς, Αϊδινίου και Σωκίων Μ.Ασίας πραγματοποιήθηκε, για 12η χρονιά, το πρωί της περασμένης Κυριακής, στον κατάμεστο από Παλαιούς και νέους Προσκόπους Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου στον Πύργο.

 Στη διάρκεια της θείας λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος υπενθύμισε τα συνταρακτικά συμβάντα, αναφέρθηκε στην προσκοπική δράση στην περιοχή και το τραγικό τους τέλος, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της Ιστορίας και κατέληξε με τα συμπεράσματα και τα διδάγματα που είναι άκρως επίκαιρα. Επικεντρώθηκε στη θυσία των προσκόπων που έγιναν στο Αϊδίνι και σε αυτούς των Σωκίων και Κ. Παναγιάς, εξιλαστήρια θύματα, που προτίμησαν να χάσουν τη ζωή τους για να μην εξισλαμιστούν όπως τους προτάθηκε από τον αρχηγό του τουρκικού σώματος, προτάσσοντας το δικό τους ΟΧΙ, ένα «ΟΧΙ» που θα πρέπει ο καθένας μας να πει σε πολλές περιπτώσεις στη ζωή του. Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη της ιστορικής μνήμης και την άντληση τέτοιων παραδειγμάτων από την ιστορία στη σημερινή πραγματικότητα,” να μην σβήσει η Ελληνοχριστιανική παράδοση και οι Αξίες της Θρησκείας της Πατρίδας και της Ελευθερίας, για τις οποίες οι ήρωες Πρόσκοποι θυσιάστηκαν».

Την συγκινητική εκδήλωση, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αν. Νικολακόπουλος και Διον. Καλαματιανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού- Τουρισμού Δημ. Νικολακόπουλος, ο νέος Δήμαρχος Πύργου Στ. Καννής, εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων από όλη την Ηλεία, Μικρασιάτες  κλπ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot