FOLLOW US: facebook twitter

«Θύμα» του καύσωνα αμπέλια και σταφίδες

Ημερομηνία: 23-08-2024 | Συντάκτης:

Σοβαρή ζημιά στις καλλιέργειες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

«Θύμα» του καύσωνα έπεσε η αγροτική παραγωγή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς η υψηλή θερμοκρασία της προηγούμενης εβδομάδας φαίνεται πως επηρέασε τις καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές, όπως τα Μακρίσια, η Φρίξα και η Σκιλλουντία.

Χθες γνωστοποιήθηκε από τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ότι έχει γίνει αναγγελία της ζημιάς στον ΕΛΓΑ για την περιοχή της Φρίξα, προκειμένου να κάνουν αίτηση οι καλλιεργητές που έχουν υποστεί ζημιά για να αποζημιωθούν.

Παναγιώτης Γριβάκης

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξη του δήμου, Παναγιώτης Γριβάκης, μέχρι στιγμής το πρόβλημα εντοπίζεται στα αμπέλια και στις σταφίδες, ενώ εκφράζεται προβληματισμός και για τον καρπό της ελιάς

«Δυστυχώς ο καύσωνας των προηγούμενων ημερών και κυρίως την Παρασκευή 16 Αυγούστου φαίνεται να έχει επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή της περιοχής μας. Από την πρώτη εικόνα που έχουμε από τους καλλιεργητές, πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι σταφίδες και τα αμπέλια και είμαστε σε αναμονή για τα ελαιόδεντρα. ΑΝ επαληθευτούν οι εκτιμήσεις αυτές, η φετινή παραγωγή στη σταφίδα θα είναι αισθητά μειωμένη, με ό,τι αυτό σημαίνει για το αγροτικό εισόδημα της περιοχής μας», τόνισε ο κ. Γριβάκης και υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθούν οι πληγέντες αγρότες από το κράτος.

«Είναι αναγκαίο να γίνει γρήγορα η καταγραφή της ζημιάς και να δρομολογηθεί γρήγορα και επαρκώς η αποζημίωση των καλλιεργητών, διότι η περιοχή μας έχει ως κύρια πηγή εισοδήματος τον πρωτογενή τομέα. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα με την ξηρασία και την πολύμηνη ανομβρία, θα είναι δύσκολος ο χειμώνας αν δεν αποζημιωθούν οι αγρότες», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot