FOLLOW US: facebook twitter

«Και τι ζητάω, τι ζητάω, ένα ταξίδι στον παράδεισο να πάω…»: Θλίψη σε όλη την Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ημερομηνία: 10-09-2019 | Συντάκτης:

Στη θλίψη έχει βυθίσει όλη την Ελλάδα η είδηση ότι έφυγε από την ζωή  ξαφνικά και αναπάντεχα σε ηλικία 63 ετών ο αγαπημένος καλλιτέχνης και τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που μετοίκισε σε άλλες… πολιτείες!

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, μαζί του ήταν και η μονάκριβη κόρη του. Δυστυχώς και συμφωνα με πληροφορίες, εκείνη ήταν που βρήκε τον πατέρα της νεκρό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 4.15, ενώ ο Λαυρέντης διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου στις 6.45. Ήταν ήδη νεκρός και παρά τις προσπάθειες ανάταξης, τίποτε δεν μπορούσε να γίνει… Αν και η ιατροδικαστική εξέταση δεν είχε ολοκληρωθεί, φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή κατά την διάρκεια της νύχτας και «έφυγε» στον ύπνο του.  Όσοι είχαν δει τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τις τελευταίες ημέρες στο Πτελεό, έλεγαν πως ήταν ευδιάθετος και τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα συμβεί. Ο ίδιος είχε δώσει συναυλία στην γενέτειρά του την περασμένη Παρασκευή με τον Νίκο Πορτοκάλογλου με τον οποίο θα τραγουδούσε σήμερα στο Ηρώδειο.

Ο τροβαδούρος του ελληνικού ροκ σφράγισε την εγχώρια μουσική τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, συντρόφευσε δυο γενιές ακροατών και άφησε πίσω αγαπημένα τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο, όπως μεταξύ άλλων τα εξής:

«Διδυμότειχο μπλουζ», «Εκεί στο Νότο», «Και τι ζητάω», «Πόσο σε θέλω», «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα», «Μικρός τιτανικός», «Μου λες τα μάτια σου», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Ο μ΄ αγαπάς κι η σ΄ αγαπώ», «Θα ρωτήσω τα τραγούδια» και «Να δεις τι σου ‘χω για μετά», «Πεθαίνω για σένα» και άλλα πολλά που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει μαζί του.

Σε περσινή του συνέντευξη στην «Εφ.Συν.» ο Λ. Μαχαιρίτσας είχε δηλώσει πως «ζούμε μια απόλυτη μοναξιά μέσα σε εκατομμύρια άλλους…» και πως η ζωή «δεν σου δίνει τίποτα απλόχερα. Στα δίνει κι από δίπλα στα παίρνει. Αυτά που μου δίνονταν στη δουλειά συνέβαιναν συγχρόνως με προσωπικές τραγωδίες. Πράγματα που δεν μου αρέσει να κοινοποιώ. Πέρασα ένα λούκι ανεβαίνοντας ιλιγγιωδώς, όταν έφτασα να κάνω τον «Γάτο» -μ’ ένα διάλειμμα ίσως το «Παράθυρα που κούρασε η θέα» γιατί ήταν πολύ μαύρος δίσκος, τον έγραψα όταν είχε σκοτωθεί ο αδερφός μου- που έκανα όλο επιτυχίες».

Η οικογένειά του ανακοίνωσε στο Facebook «με οδύνη την απώλειά του. Οι εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης μας συγκινούν. Ο ίδιος θα επιθυμούσε διακριτικότητα και απλότητα. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 11/9/19 στις 15:30 Στο Κοιμητήριο Ζωγράφου .

Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση “Μαζί για το παιδί”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος