FOLLOW US: facebook twitter

Θλίψη για τον θάνατο 54χρονου στη Φιγαλεία – Φέρεται να κατέρρευσε στην προσπάθειά του να σώσει άλογα από την πυρκαγιά

Ημερομηνία: 24-07-2020 | Συντάκτης:

-Σύλληψη και τσουχτερό πρόστιμο για την πυρκαγιά

Στη θλίψη βύθισε την ορεινή νότια Ηλεία ο θάνατος του 54χρονουΚασίμη Ζάγκουχθες το πρωί κοντά στην περιοχή της Φιγαλείας. Ο άτυχος άνδρας, εκπαιδευτικός στην Καλαμάτα και με καταγωγή από την περιοχή,  φαίνεται ότι κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή στον δρόμο, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τα άλογα συγγενών του από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στην Αρχαία Φιγαλεία (Παύλιτσα). Τον 54χρονο εκπαιδευτικό εντόπισαν πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη περιοχή, περίπου ένα χλμ μακριά από τη φωτιά, καθώς και πολίτες που τον αναζητούσαν. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, δεν φέρει εξωτερικά τραύματα από εγκαύματα και εικάζεται ότι ο θάνατός του οφείλεται πιθανότατα σε παθολογικά αίτια, ενώ διατυπώθηκε και η εκδοχή να έπεσε από άλογο.Ωστόσο, η ακριβής αιτία θανάτου θα προσδιοριστεί από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί. Στο σημείο βρέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Φιγαλείας, Θ. Κοκκίνης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, λέγοντας ότι ο άτυχος άνδρας καταγόταν από την περιοχή και την επισκεπτόταν συχνά πυκνά με την οικογένειά του για διακοπές.

Ο διοικητής ΠΥ Ηλείας, Βασίλης Σολδάτος, διευκρίνισε πως ο θάνατος του 54χρονου δεν σχετίζεται με την πυρκαγιά, σημειώνοντας ότι η πληροφόρηση που έχει, κάνει λόγο για παθολογικά αίτια.

Σύλληψη και πρόστιμο για την πυρκαγιά

Όσον αφορά την πυρκαγιά, η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την εξάπλωσή της σε ένα δύσβατο σημείο. Στο σημείο επιχείρησαν 11 οχήματα με 29 πυροσβέστες από Πύργο, Ολυμπία και Κρέστενα, με επικεφαλής τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Βασίλη Σολδάτο, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα αεροσκάφος PZL, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του προέδρου της κοινότητας, κ. Κοκκίνη, με κατοίκους της περιοχής στην κατάσβεση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκαν περίπου 7 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Λίγο αργότερα, ακολούθησε σύλληψη ενός άνδρα για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από καύση γεωργικών υπολειμμάτων σε θερμή επιφάνεια. Επίσης, με βάση τη νέα πυροσβεστική διάταξη, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Με αφορμή τη σύλληψη, στελέχη της Πυροσβεστικής τόνισαν στην «Πρωινή» ότι συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο. Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο κίνδυνος για την Ηλεία παραμένει και σήμερα υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3), σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος