FOLLOW US: facebook twitter

Θ. Ο. Καλλικώμου: «Το κελεπούρι» υπόσχεται άφθονο γέλιο!

Ημερομηνία: 28-05-2024 | Συντάκτης:

Με την σπαρταριστή κωμωδία του Γ. Ηλιόπουλου  σε σκηνοθεσία Θανάση Λυκογιάννη ανεβαίνει στη σκηνή η Θεατρική Ομάδα Καλλικώμου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Η Θεατρική Ομάδα Καλλικώμου, μετά από δεκατρία χρόνια, γυρίζει σελίδα στην σκηνική της παρουσία και ετοιμάζεται να μας χαρίσει μια παράσταση γεμάτη με “υπερφυσικό” γέλιο αλλά και “υπερφυσική” συγκίνηση μέσα από μία σύγχρονη ελληνική κωμωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η  ταλαντούχα  Θεατρική Ομάδα  Καλλικώμου που ως τώρα μας είχε συνηθίσει σε έργα με  περισσότερο δραματική  ή αστυνομική  κυρίως πλοκή,  πρόκειται να ανεβάσει  αυτή τη φορά την σπαρταριστή κωμωδία « χαρακτήρων και καταστάσεων  «Το κελεπούρι» του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία του Θανάση Λυκογιάννη.

Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονο  που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2011-2012, γραμμένο  από έναν νέο και ταλαντούχο συγγραφέα που έχει πολλά έργα στο ενεργητικό του που έχουν γίνει ήδη μεγάλες επιτυχίες.

Πυρήνας του έργου είναι η κρίση. Ασχολείται με την διαπίστωση του πόσο ακραία  μπορούν να φερθούν οι άνθρωποι για να κερδίσουν χρήματα. Με καυστικό χιούμορ και γερές δόσεις παραμυθιού και συναισθήματος, θέτει το κρίσιμο ερώτημα «έως που μπορείς να φτάσεις για τα λεφτά και  πόσο εύκολο είναι να περάσεις το όριο –όταν τα πάντα γύρω καταρρέουν». Πάνω από όλα όμως το έργο διακατέχεται από την ελπίδα ότι όλα θα περάσουν  αρκεί στο διάστημα αυτό να έχουμε παραμείνει άνθρωποι.

 Μία κωμωδία η οποία περιλαμβάνει όλα τα συναισθήματα μέσα από τις ζωές δύο ζευγαριών τα οποία έχουν κοινά στοιχεία και μίας κόρης η οποία περιμένει αυτόν που θα την λυτρώσει ή  μήπως ένα απρόσμενο τέλος;; Με το μαγικό όπλο της κωμωδίας, το γέλιο που είναι άφθονο σε αυτό το έργο, η παράσταση υπόσχεται μια αξέχαστη θεατρική εμπειρία για το κοινό. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Καλλικώμου. και θα συνεχιστεί για τέσσερις ημέρες, έως και τις 17 Ιουνίου 2024. Οι πρόβες από την ομάδα είναι πυρετώδεις και σίγουρα περιμένουμε να μας εκπλήξει για άλλη μια χρονιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος